Sinop Merkez 15 Eylül Anaokulunda düzenlenen sağlıklı besin, sağlıklı beslenme projesi kapsamında çocuklarla birlikte C Vitamini Şenliği yapıldı. Okulun 6 Yaş grubu öğrencilerinin bulunduğu Papatyalar ve Menekşeler sınıfı öğretmenleri Zeynep Akın, Seda Ünaldı ve okul müdürü Yusuf Haskılıç’ın organize ettiği şenlikte eğlenceli ve sağlıklı dakikalar yaşandı.

Çocuklar evlerinden getirdikleri C vitamini deposu portakal ve mandalinaları kendi elleri ile sıkıp afiyetle içtiler. Öğretmenlerinin rehberliğinde portakal ve mandalina sıkan öğrenciler sağlıklı beslenme ile ilgili sohbet etmeyi ve bilgi almayı da ihmal etmediler.

Okul velilerinden İsmail Bal “Bu ve bunun gibi eğlenceli ve eğitici etkinliklerin çocukların gelişimleri açısından olumlu olduğunu ve çocukların birebir yaşayarak öğrenmelerinin daha kalıcı olduğunu, çocuğun eğlenirken öğrenmesinin etkili bir yöntem olduğunu düşündüğünü” belirtti.

Okul Müdürü Yusuf Haskılıç “Okulumuzda belirli periyotlarla böyle sağlıklı ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdiklerini, bu konuda velilerin desteklerini esirgemediklerini, çocukların yapıp yaşayarak öğrenmelerinin bu sayede etkili bir şekilde sağlandığını, bu ve bunun gibi eğitici ve öğretici etkinliklerin ilerleyen günlerde de devam edeceğini” belirtti.
Editör: Vitrin Haber