Geçtiğimiz günlerde özel bir eğitim kurumunun müdürü İbrahim Oktugan, yabancı uyruklu bir lise öğrencisi tarafından görevi silahla vurularak öldürülmüştü. Bugün Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları, birçok şehirde gerçekleştirilen eylemlerle eş zamanlı olarak Sinop Hükümet Meydanı’nda bir araya gelerek tek ses oldu.

Saat 10.00'da Sinop Öğretmenevi'nde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, yaptıkları yürüyüşün ardından saat 11.00'de Hükümet Meydanı'na Eğitim-İş üyeleriyle birleşti. Ortak basın açıklaması metnini birlikte okuyan sendika sözcüleri, güvenli bir eğitim ortamının sağlanması için yetkilileri gerekli tedbirleri almaya davet etti.

Yapılan ortak basın açıklamasında sunulan çözüm önerilerinde şu konulara değinildi; 

-          Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenler ortaya çıkarılması, eğitim emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır.

SİNDER, Samsun’dan gelen engelli bireyleri ağırladı SİNDER, Samsun’dan gelen engelli bireyleri ağırladı

-          Okuldaki şiddetin son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz.

-          Okullarda yaşanan şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce eğitimde şiddet yasası çıkarılmalıdır.

-          Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önceleneceğini gösteren bir eylem planı hazırlanmalıdır.

-          Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalıdır.

-          Özel ya da devlet okulu fark etmeksizin, derhal tüm okullarına güvenliği sağlanmalıdır.

-          İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içeriklerle doldurulan müfredat yerine şiddetin çağ dışı ve yanlış olduğunu öğreten, toplumsal yaşam derslerini içeren öğretim programları hazırlanmalıdır.

Muhabir: Merve Yerli