Durağan Belediye Başkanlığı tarafından Buzluk Yaylasının tabiat parkı ilan edilmesi ve turizme kazandırılması için çalışmalar başlatılan çalışmalar neticesinde 51,6 hektarlık alan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün teklifi, Tarım ve Orman Bakanlığının olurları ile tabiat parkı olarak tefrik ve ilan edilmişti. 
Durağan belediye başkanlığı tarafından buzluk yaylasının turizme kazandırılabilmesi için bölgede düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Sinop'ta Türk Mutfağı Haftası kutlanacak Sinop'ta Türk Mutfağı Haftası kutlanacak

Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, proje maliyetinin 65 milyon TL olduğunu söyledi. Kılıçaslan; “65 Milyon TL maliyetli projede çalışmalar başladı, çok şükür. Buzluk Yaylası Tabiat Parkı giriş kapısı yapılmaya başladı. 2024 yılı ilkbaharında proje çalışmalarının tamamı başlayacak. 
Amacımız ilçemizin, önemli değerlerini herkesle paylaşmak. Doğa bize güzelliğiyle bu nimeti vermiş. Bunları korumak, bundan sonra da yaşatılmasına vesile olmak için çalışıyoruz. 


Projenin bu aşamaya gelmesine vesile olan Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş'e, İl Başkanımız Sayın Uğur Giresun'a, emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Serhat Özşahin