Sinop Seyyid Bilal camisinde, yaz Kur’an Kurslarının sona ermesi dolayısıyla program düzenlendi. Cami görevlileri tarafından hazırlanan programda hep birlikte kahvaltı yapan öğrenciler daha sonra kendileri için hazırlanan hediyeleri ve kurs katılım belgelerini aldı. 
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen yaz kuran kursları kapsamında Sinop Seyyid Bilal camisinde eğitim gören yaklaşık 40 öğrenci cami avlusunda düzenlenen programla dönemi kapattı. Programda öğrencilere katılım belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. Program öncesinde cami görevlileri tarafından hazırlanan kahvaltı sofrasında hep birlikte yemek yiyen çocuklar, arkadaşları tarafından yapılan yemek duasına hep bir ağızdan amin dedi. Kurs öğrencilerinin okuduğu ilahilerle devam eden programda bir konuşma yapan Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, yaz Kur’an kurslarını başarıyla tamamlayan çocukları tebrik etti. Bu kursların hayatları boyunca yapacakları en hayırlı işler arasında olduğunu belirten Hüseyin Konukçu, çocuklara bundan sonraki dönemlerde de dini eğitimlerine devam etmeleri tavsiyesinde bulundu. Konukçu; “Büyük anlam ifade eden yaz Kur’an kurslarını çok iyi bir şekilde değerlendirdiniz. Birçok camimizde bu kurslara katılan çocuklarımızın sayısı azalıyor ama görüyorum ki bu camimizde bu azalma yaşanmadı. Bunda elbette cami görevlilerimizin payı büyük. Bu anlamda hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hayatınızın en güzel işini bu yaz yaptınız. Bunu belki şimdi anlayamayacaksınız ama yaşlandığınızda ya da dünya işleri ile daha fazla meşgul olduğunuzda bunu çok daha iyi anlayacaksınız. Ben o yaz Kur’an öğrenerek hayatımın en iyi işini yapmışım diyeceksiniz.   Evlerinize gittiğinizde anne babalarınıza namaz kıldıklarında okudukları sureleri ne zaman öğrendiklerini sorun. Sizlere böyle yaz Kur’an kurslarında öğrendiklerini söyleyeceklerdir” dedi. Konuşmasında Kur’an-ı okumak kadar onu anlamanın da önemli olduğunu belirten Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, çocuklara Kur’an-ı Kerim’in anlamını da takip etmelerini söyledi. Konukçu; “Sadece Kur’an okumayı öğrenmek yetmiyor, onu anlamak da lazım. O yüzden Kur’an da hangi ayeti, hangi sureyi okuyorsanız onun Türkçesini de okuyun, anlayın. Hz. Allah sizlere ne demek istemiş, hangi konularda ne mesajlar vermiş bunları öğrenin. Kısa bir süre sonra okullar açılacak. Okullarımızda elbette önemli işler içerisinde olacaksınız ama sizlerden ricam camilerimizle bağınızı kopartmayın. Bildiklerinizi unutmayın. Seneye yeniden yaz Kur’an Kurslarına geldiğinizde tekrar baştan başlamak yerine mevcut bilgilerinizin üzerine yeni bilgiler ekleme şansınız olacaktır. Bu sebeple yeniden söylemek istiyorum camilerimizle bağınızı kopartmayın, buralardan uzaklaşmayın. Eğer camilerimizde sizlerin sesleri eksilirse bizler geleceğimizden endişe duymaya başlarız. Çünkü sizler yarın bu camilerde Ahmet amcaların, Ayşe teyzelerin yerlerini alacak ve gelecek nesillere örnek teşkil edeceksiniz. Ben cami görevlilerine sizlere gösterdikleri bu yakınlıktan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum yeni eğitim öğretim döneminde de hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Haziran ayında başlayan ve yaklaşık olarak 2 aydır devam eden yaz Kur’an Kurslarında 40’ın üzerinde çocuğun dini eğitim aldığını söyleyen Seyyid Bilal Camisi İmam Hatibi Selahattin Başkaya, yaz Kur’an kurslarının çocukların milli ve manevi değerlere bağlılığını artırdığını söyledi. Kurslarda dini eğitimlerin yanı sıra çocukların hoşça vakit geçirebilecekleri aktivitelerin de gerçekleştirildiğini belirten Başkaya; “Kurslarımızda yaz boyunca çocuklarımız sıkılıp bunalmadan, hem dinimizi öğrenme hem de güzel ve kaliteli vakit geçirme fırsatı yakaladılar. Ben erkek öğrencilerimizin eşim Rümeysa Nurcan Başkaya ise kız öğrencilerin eğitimlerini üstlendik. Bugünde düzenlediğimiz programla bu döneme hep birlikte veda edeceğiz. Öğrencilerimize bundan sonraki dönemlerde de başarılar diliyorum” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu ve Seyyid Bilal Camisi İmam Hatibi Selahattin Başkaya tarafından, yaz Kur’an kurslarında eğitim gören tüm öğrencilere katılım belgeleri ile çeşitli hediyeler verilirken kurs süresince en çok sure ezberleyen öğrenciler ile Kur’an-ı Kerim’i okumaya geçen öğrencilere de Kur’an ve değişik hediyeler verildi.
Editör: Vitrin Haber