Sinop Müftülüğü Eylül ayı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonunda Sinop Kızılay Şubesi tarafından, İl Müftüsü Mustafa Erkan’a kızılay çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı plaket verildi.
 
Sinop Müftülüğü Eylül ayı değerlendirme toplantısını Müftülük binasında gerçekleştirilen tadilat nedeniyle Alaaddin camisinde gerçekleştirildi. İl Müftüsü Mustafa Erkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda çeşitli konularda istişarelerde bulunuldu. Sinop’ta geçen yıl  büyük ilgi gören yetişkinliklere yönelik hizmet veren Kuran Kurslarının devamlılığını sağlamanın önemine değinen Müftü Erkan; Sinop’ta hizmete girecek olan yatılı Kuran Kurslarının da  din görevlilerin ve sağduyulu Müslümanların desteğine ihtiyacı olduğunu  söyledi. Erkan; “Bulunduğumuz makamın mukaddesatı ve  o derece ağır olan sorumluğunu akıllarımızdan çıkarmamamız gerekir” dedi.

Toplantıda ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili bilgiler de veren Müftü Mustafa Erkan; “Sizlerden Kurban’da özellikle vekaletle kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımıza Diyanet Vakfımızın bu hizmetinden en güzel şekilde bilgilendirmelerini ve gerekirse bankaya yatırma noktasında yardımcı olmanızı istiyorum” dedi. Türkiye Diyanet Vakfının vekaletle Kurban bedelinin Yurt içi 575 TL yurt dışı bedelinin ise 400 TL olarak duyurulduğunu hatırlatan Erkan; “Bu yıl başlatılan bir uygulama ile vatandaşlarımız bağışladığı kurbanın hangi ülkede kesilmesini istediğini seçebilecek. Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle Kurban hizmeti ile ilgili detaylı bilgiyi http://www.diyanetvakfi.org.tr/kurban2014/ adresinden ulaşabilmekte” diye konuştu.

Toplantının ilerleyen dakikalarında toplantının gerçekleştirildiği Alaaddin camisine gelen Kızılay heyeti bu zamana kadar  kendilerine desteklerini esirgemeyen tüm Sinop İl müftülüğü personeline  ve Din görevlilerine teşekkür etti Kurum ve görevliler nezdinde İl Müftüsü  Mustafa Erkan'a plaket takdim eden Kızılay görevlileri  konun önemini anlatma ve  gerekli kan ihtiyacını karşılayabilme adına  tüm din görevlilerinin ve vatandaşların desteklerini beklediklerini belirttiler.
Editör: Vitrin Haber