Sinop Merkez İzzet Ağa Camii Müezzin Kayyımı İsmail Aksoy ve görev mahallindeki gençler sabah namazlarını farklı camilerde kılıyor.

Sinop il Müftülüğü “Gençliğe Değer” projesi kapsamında görev mahallindeki gençlerle ilgilenen ve grup oluşturan İzzet ağa Camii Müezzin Kayyımı İsmail Aksoy, gençler ile birlikte  sabah namazlarını farklı camilerde kılıyor.  Uygulamanın gençler arasında büyük ilgi gördüğünü belirten İzzet Ağa Camii Müezzin Kayyımı Aksoy, “Değerler Eğitimi kapsamında kendi mahallemizde bulunan genç arkadaşlarımızla yakinen ilgileniyoruz. Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyenlere Kur’an-ı Kerim okumayı öğreterek, eksik olan dini bilgilerini tamamlamaya gayret ederek cemaate devam etmeye alıştırdık.

Genç arkadaşlarımız birbirlerini sabah namazına uyandırmak suretiyle camide sabah namazlarına devam ediyorlardı. Genç arkadaşlarımızın sabah namazlarını farklı camilerde kılmayı talep etmeleri  üzerine kendi aracımla sabah namazlarını şehrimizde bulunan diğer camilerde eda ediyor, yine kendi imkanlarımızla namazdan sonra birlikte kahvaltı yaparak evlere dağılıyoruz.  Aramızda kurulan abi kardeş diyaloğu gençlerimizin iyi bir kul olarak yetişmesine ve gençlerimizi bekleyen tehlikelerden uzak tutmaya vesile oluyor” dedi.

Editör: Vitrin Haber