2021 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticisinden Sözlü Sınavı Kazanan 70 İmam Hatip, 11 Kur’an Kursu Öğreticisi ve 1 Müezzin-Kayyım Sinop’a Atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu sözlü sınavı kazanarak Sinop’a atanan sözleşmeli imam-hatip, Kur’an kursu öğreticileri ve müezzin-kayyım İl Müftülüğüne gelerek müracaat etmeye başladılar.

Atamalar ile ilgili konuşan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney “Sinop Merkez ve ilçelerde 200’ü aşkın boş kadro bulunmaktaydı. Bundan dolayı vatandaşlarımız da bizler de sıkıntı yaşıyorduk. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sinop’a atama yapması neticesinde boş camilerimiz ve Kur’an kurslarımız görevlisine kavuştu. Atanan imam hatipler ve Kur’an kursu öğreticilerinin 11-19 Mart 2021 tarihleri arasında Sinop İl Müftülüğüne evrakları ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatta bulunan görevlilerimizin evrakları sistem üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığına gönderilmek suretiyle kısa zamanda göreve başlamaları sağlanmaktadır. Cenab-ı Hak yeni atanan görevlilerimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi.

Atanan imam-hatipler ve Kur’an kursu öğreticileri ile birlikte Sinop’ta 70 köy ve mahalle, 11 Kur’an Kursu görevlisine kavuşurken, hali hazırda 115 camide imam-hatip açığı bulunuyor. 

Editör: Vitrin Haber