Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hazreti Peygamberimizin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları Sinop'ta törenle başladı. Sinop'ta ki yaz Kur'an kurslarına İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ‘de destek veriyor. 

İki dönem halinde 25 Haziran-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında 8 hafta sürecek olan yaz Kuran Kurslarının açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, kurslar boyunca öğrencilerin Kuran-ı Kerim öğrenmelerinin yanı sıra sportif etkinlikler de yapacağını söyledi. 

Çelik, Kur'an kurslarının tüm camilerde Diyanet İşleri Başkanlığının, "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" temasıyla başladığını ve yaklaşık 2 ay süreceğini belirterek: "Bugün yaz Kur’an kurslarının ilk günü 25 Haziran’da başlayan ve 17 Ağustos’a kadar sürecek olan yaz Kur’an kursları boyunca yavrularımız artık bizim misafirimiz. Çocuklarımıza, Müslüman olduğumuz ilk günden itibaren yüce dinimizden aldığımız ilhamla destanlar yazmış zaferler kazanmış ve bütün dünyaya hükmetmiş ecdadımızın izinde olduğumuzu hatırlatacağız. Bizler milli ve manevi değerlerle yükseleceğiz. Milli ve manevi değerlerle yükseldiğimiz ölçüde millet olduğumuzu büyük bir medeniyete sahip olduğumuzu anlayacağız. Onun için bizler özümüze dönüyoruz. Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar aynı zamanda gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından kendileri için oluşturulan spor alanlarında da hoşça vakit geçirme imkanına sahip olacak" dedi.

Çocukların hem eğlenip, hem de öğreneceğini dile getiren Müftü Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız kesinlik ile yaz Kur’an kurslarında sıkılmayacaklardır. Tatil havası için oyun oynayıp eğlenerek öğrenecekler. Dini bilgiler, siyer, tecvid ve İslam ahlakı ile ilgili bilgiler çocuklarımız ve gençlerimiz için önemli bir yer tutacaktır. Çocuklarımızı ve genlerimiz bu bilgiler ile özünden kopmadan gelecek nesiller için köprü olacaklardır"
Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, kendilerine destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne de teşekkür etti. 
Yapılan konuşma ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik çocuklar ve din görevlileri ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. 
Editör: Vitrin Haber