Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Cuma Namazı ardından Alaaddin Camisinde düzenlenen mevlit programında, şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için eller semaya kalktı.

Kur'an-ı Kerimin ve Mevlid-i Şerif'in okunduğu programda duygulu anlar yaşandı. Programın bitiminde İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından okunan duada, yakın dönemde terör saldırılarında hayatını kaybeden Sinoplu şehitler yad edildi. 

MÜFTÜ ÇELİK SİNOPLU ŞEHİTLERİ TEK TEK SAYDI
Ali Haydar Çelik duasında; Hakkari'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil,  İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan Durağanlı polis memuru Hakan Tanrıkulu, Kayseri'deki hain terör saldırısında şehit düşen Erfelekli istihkam er Kenan Döngel, Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Dikmen ilçesinden Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma, 15 Temmuz Darbe girişimini engellemeye çalışırken yaşamını yitiren TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ayancıklı Ömer Can Açıkgöz ile İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan 19 yaşındaki Sinoplu üniversite öğrencisi Berkay Akbaş'ı tek tek saydı.  

Mevlit programına, Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaatin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Editör: Vitrin Haber