Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, bu gece idrak edeceğimiz Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rahmet ve mağfiret dolu üç aylara girdiğimizi hatırlatan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Üç ayların birincisi olan Recep ayının ilk Cuma gecesinin Regaip gecesi olduğunu söyledi. Çelik, “Küresel ölçekte ve yerelde meydana gelen felaketler ve insanlığın yaşadığı bunalımlar, elde ettiği teknolojiyi ve silahları zayıf ve kimsesiz insanların üzerinde test ederek maddi gücünü dünyaya ispat eden tek emelleri mazlumların coğrafyasındaki garipleri öldürmek ve kaynakları sömürmek olan katillerin ateşe verdiği dünyada gerçekleştirilen zulüm ve katliamlarla yüreklerimizin kanadığı, kalplerimizin daraldığı gönüllerimizin sıkıştığı, ruh ve bedenlerimizde büyük travmaların yaşandığı bu acımasız çağın merhametsiz günlerinde gönlümüze huzur verecek, yüreklerimizi ferahlatacak rahmet ve mağfiret dolu Üç aylar mevsimine girmiş bulunmaktayız.

Rabbimizden müjdelerin geleceği, rağbetlerimizin ölçüleceği, yükselme yollarının gösterileceği, günahlardan arınıp beratımızı alacağımız ve Ramazan ayına giriş izninin verileceği, nefsimizi kontrol altına alacağımız Oruç ibadeti ile bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine ve dahi cennet mutluluğundan bir parçanın tattırıldığı bayram sevincine kavuşmuş olacağımız.

Üç ayların birincisi olan Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 27 Şubat 2020 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece Regaip Kandilidir. Regaip; rağbet edilen, istenilen, arzu edilen demektir. Biz de bu gece rağbetimizin, tercihimizin Allah’ın dininden yana olduğunu göstereceğiz. Bu gece manevi iklimi ile yüreklerimizde regaibin coşkusunu yaşayacağız. Bu mübarek günler, ezelden ebede akıp giden zaman içerisinde fani bir ömür süren insanoğluna imtihan yolculuğunda sınavı kaybetme tehlikesine karşı ona en büyük yardım ve desteğin verildiği günlerdir. İnsana varoluş nedenini hatırlatıp, yaradılış gayesine dönmesiyle insanlığını kuşanacağını bildiren günlerdir” dedi.

ÜÇ AYLAR VESİLESİYLE HAYATIMIZA YENİ BİR SAYFA AÇALIM

Mesajında hayatın gerçeğini anlayan insan için her gününü mübarek olduğunun altını çizen Sinop İL Müftüsü Ali Hayri Çelik, üç aylar vesilesi ile hayatlarımızda yeni bir sayfa açmamız gerektiğini söyledi. Çelik; “İnsanlar için tövbe ettiği, günahsız geçirdiği, Allah’ın rızasını kazandığı her gün bereketlidir. Toplum olarak büyük önem atfettiğimiz ve kültürümüzde Üç aylar olarak değer verdiğimiz, dini hayatımıza canlılık katan bu günler aslında bize verilmiş büyük fırsatlardır. Mezarlıklarda nice insanlar vardır ki namaz kılıp secde edebilmek için can atmaktadır. Kabirlerde nice insanlar vardır ki “Bana bu hayatın böyle boş biteceği söylenmedi” diye pişmanlık ve hasret içerisinde dirileceği günü beklemektedir. Onun için ölüm henüz gelip bizi bulmadan hayatımızda yaşadığımız savrulmalara, dünyevileşmenin en ağır biçimde yaşandığı bu günlerde kalbimizi esir alan, yüreğimizi daraltan, modern hayata karşı en etkili terapi Rabbimize dönmek ve felç olmak üzere olan kalbimizi diriltmektir. O halde gelin bu üç aylar vesilesiyle hayatımıza yeni bir sayfa açalım. Dünyevi hırslarımıza yenik düşen biz insanlar için gönlümüzü ve zihnimizi esir eden tüm prangalardan kurtulalım. Gönlümüzü huzura kavuşturmayan dünyalıkları kalbimizden çıkaralım.  Rabbimize dönelim. Unutmayalım ki bizleri yaratan Allah bizim tövbe ederek tertemiz bir şekilde kendisine dönmemizi istiyor.  Dünya hayatı geçicidir. Bizi seven Yüce Rabbimiz böyle mübarek gün ve gecelerle bize kulluk görevlerimizi hatırlatıyor. İnsanlık çizgisinden ayrıldığımız her seferinde bize yeniden özümüze, fıtratımızın ayarlarına dönmemiz için imkanlar veriyor.

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Hakim’inde şöyle buyurmaktadır: “Ey iman edenler! Allah’a itaatsizlikten sakının. Herkes yarın için ne hazırladığına baksın! (Evet) Allah’a itaatsizlikten sakının; şüphesiz Allah yapıp ettiklerinizden tamamen haberdardır.” (Haşr Suresi, 18) Rabbimiz bu ayetle biz Müminlere imanımızın gereği nefis muhasebesi yapmaya çağırmakta, Allah’ı unuttukları için kötü âkıbete duçâr olanların durumuna düşmeme konusunda bizi uyararak boş bir sevda uğrunda ömürlerini tüketenler gibi olmamamızı istemektedir.  Rahmet ikliminde Regaip Gecesi diriliş gecemiz olsun. Rabbimiz bizi uyuduğumuz derin uykudan uyandırsın. Gerçek hayatı idrak edip fani hayatın unutturduğu kaçınılması imkânsız ebedi hayata hazırlık yapanlardan eylesin.

 Bu duygu ve düşüncelerle Sinoplu hemşehrilerimizin, ülkemizin ve İslam aleminin Üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyorum. Rahmet ve mağfiret ikliminin dalga dalga yayılmasını tüm insanlığı kuşatmasını, insanlığın barış, huzur ve selametine vesile olmasını diliyorum” diye konuştu

Editör: Vitrin Haber