Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sinop’a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, sabah namazında gençlerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ilk olarak Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’i ziyaret etti. Cuma namazı öncesi tarihi Alaaddin Camii’nde vaaz ve  irşad programında cemaate hitap eden Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, sabah namazında ise gençlerle bir araya geldi. Kılınan namazın ardından gençlerle hasbihal eden Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, gençliğin önemine değindi. Yıldırım; “Şu genç yaşınızda yapmış olduğunuz ibadetler, ilerleyen yaşlarınızda yapabileceğiniz ibadetlerden daha faziletlidir. Gençlik Allah'ın insanlara sunduğu, dünya hayatını hatta ahiretini kazanabileceği, kolay kavrayan, dinamik zeka ve sağlığın mükemmel olduğu kısa bir zaman dilimidir. Bu zaman dilimini yaratıcımızın isteği ve emri doğrultusunda devam ettirebilenlere ne mutlu!  Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimiz, tüm insanları İslam'a davet etmiştir.

Mekke'nin önde gelen ailelerine mensup gençler, İslam dinine toplumun diğer fertlerinden daha fazla ilgi göstermişlerdir. İslam ahlakını yayma konusunda Rasülullah (sav) Efendimize daha çok yardımcı olanlar da, bu imanlı, eğitimli ve bölgenin en soylu ailelerinden gelen gençlerdir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) vahiy katiplerini genellikle gençler arasından seçmiştir. İslam’ı yayma ve öğretme konusunda genç Sahabe-i Kiram Efendilerimizi farklı bölgelere eğitici olarak göndermiştir. Bizler öyle olmalıyız ve kendimizi öyle yetiştirmeliyiz ki gittiğimiz yerlerin manevi ihyasına bizler sebep olmalıyız. Bizler kendimizi her hususta yetiştirmek zorundayız. Bu vakitlerimizin kıymetini bilelim ve derslerimizden geri kalan vakitlerde kendimizi her yönden yetiştirerek vatanımıza milletimize faydalı bireyler olalım” dedi.

Sinop İl Müftülüğü Diyanet Okuma Salonunda yapılan ikramın ardından sabah namazı buluşma  programı sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber