Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sinop'a gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Cuma vaazında Sinoplularla buluştu.

Sinop Alaaddin Camisinde Cuma vaazı veren Prof. Dr. Ayvallı, yaklaşan Ramazan-ı Şerif ve oruç ibadeti hakkında konuştu. Hadis-i Şeriflerden orucun ehemmiyeti hakkında nakiller yapan Ayvallı, vaazını kendine has uslubuyle anlattığı çeşitli hikayelerle süsledi. Ayvallı İmam-ı Rabbani Hazretlerinin Mektubat-ı Şerifi'nden de çeşitli örnekler verdi. 

Cennete ve Cehenneme giden yollar var
Zor şartlarda bile birçok Müslümanın oruç tuttuğunu hatıratan Ramazan Ayvallı, cennete ve cehenneme giden yolların ayrı olduğunu belirterek, her kim hangi yoldan gitmek isterse hedefine ona göre ulaşacağını söyledi. Ayvallı; "Ama şimdi adam kahvede atmış bacak bacak üstüne keyfî oturuyor, yakmış sigarayı, milletin gözü önünde, mübarek Ramazan-ı Şerifte oruç tutmuyor. Allahü teala onlara da hakikati görmeyi nasip buyursun. Biz bu insanara sadece üzülürüz, acırız ve şefkatle bakarız. Neden? Ahirette bir cennet var, bir de cehennem var. Cehenneme götüren işler cennete götüren işler var. Ben deniz İstanbul'da havaalanına geldim, bize dedilerki 106 numaralı kapıdan uçağa bineceksiniz. Eğer orada başka kapıdan binseydik uçağa, Hakkari'ye kadar giderdik.  Tiren istasyonuna gidiyorsun, orada peronlarda trenler var. Hangi perondan nereye gitmek istersen öyle binersin. Bunun gibi cennete de cehenneme de giden yollar var" dedi. 


Editör: Vitrin Haber