Sinop 15 Temmuz Kur’an Kursu tarafından organize edilen Kur’an-ı oku anla yaşa adlı program ile 4-6 yaş grubu yaz kur’an kursu öğrencileri, yaz boyu öğrendikleri bilgileri, öğretmenleri nezaretin hazırladıkları gösteri ile kendilerini izlemeye gelen velilerine sundu. 

Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen ve öğrenciler tarafından Kuran’ın ilk ayeti olan alak suresinin okunması ile başlayan program, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak’ın konuşması ile devam etti. 

Konuşmasına Peygamber efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (SAV)’in “Sizin en hayırlınız kuran-ı kerimi öğrenen ve öğreteninizdir” hadisini hatırlatarak başlayan, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak, bu anlamda çocuklara kuranı öğretmenin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Barlak; “Diyanet işleri başkanlığının biz velilere tanıdığı bu fırsatı herkes değerlendirmeli. Diyanet güzel bir adım attı, bizler de bu adıma güzel bir karşılık verdik. Bildiğiniz gibi günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi çocuklarımızın eğitimi. Çocuklarımız ellerimizde büyüyor ama, bizden çok uzak davranışlarla büyüyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri sosyal medya. Bu açıdan bakacak olursak bizlerin çocuklarımız üzerinden çok büyük sorumluluklarımız olduğunu görebiliriz. İnşallah hepimize, çocuklarımızı ileride nasıl görmek istiyorsak o şekilde yetiştirebilmek nasip olur. Ama bu rastgele olabilecek bir şey değil. bunun için çok büyük çabalar sarf etmemiz gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından program, 4-6 yaş grubu yaz kuran kursu öğrencilerinin seslendirdiği sureler ve dualar ile devam etti. 
Büyük ilgi ile izlenen program, belge töreni ardından yapılan dua ile sona erdi. 


 

Editör: Vitrin Haber