Namaz kılarken en çok okunan duaların arasında ise elbette Fatiha suresi ve Fil suresi geliyor. Bu duaların yanı farklı duaları da ekleyebilir ve sayısını çeşidini arttırabilirsiniz. Bizler bugün sizler için namazda hangi dualar okunur sorusuna yanıt olarak iki örnek veriyor olacak ve hem de faziletlerini paylaşıyor olacağız.

İlk olarak Fil suresi faziletlerini ele alalım istedik.  Fil suresi adını içinde bulduğu ilk ayetten almıştır. Toplamda 5 ayetten meydana gelmektedir. Mekke’de indirilen Fil suresi özellikle akşam namazı ev yatsı namazı arasında okunması ile kişinin düşmanlardan korunması olarak da rivayet edilir. Dolayısı ile kısaca düşmanlarına karşı savaş açmak isteyen, onların gazabından kurtulmak isteyenler hem sık sık okumalı hem de namaz dualarının arasında yer vermeye gayret etmelidir. Toplamda Fil suresinin harf sayısı 96 olup, kelime sayısı ise 23’tür. Kolayca ezberleyebilir ve bunun için dilerseniz internette yer alan sesli okunuşları da sık sık dinleyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Bir diğer namaz duası olan Fatiha suresi dinlemenin oldukça fazileti olduğu gibi surenin Mekke’de indiği ve toplamda 7 ayetten oluştuğu rivayet edilmektedir. Fatiha suresi özellikle Kuran’ın ilk suresi olarak bilinmekte ve halk dilinde bir diğer ismi olan El Elhamdülillah olarak da anılmakta ve bilinmektedir. Namaz sırasında okuna dualardan biri olan Fatiha suresinin aynı zamanda birçok fazileti de bulunmaktadır. Yatmadan önce 7 kez okumak ölüm harici her şeyden kişiyi koruyacağına rivayet edildiği ve yine sürekli olarak bu duayı okuyan kişinin ise Cennet kapılarından sağ salim geçtiği yine rivayetler arasında yer alır.

http://www.esmaulhusnasirlari.com/

ADVERTORİAL REKLAM
 
Editör: Vitrin Haber