Sinop İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri haftası kapsamında "Cami ve Namazla Arınma" konulu konferans düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezi salonda gerçekleştirilen konferansa Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Temel Çetinkaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop AK Parti Milletvekili Adayı Nazım Maviş, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Alaaddin Camii Müezzin Kayyımı Vasıf Aslan Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu. İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Sinevizyon gösterisinin ardından İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosunun ilahileri dinleyiciler tarafından beğeniyle dinlendi. 
Daha sonra bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Erkan, konferansa iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti. Erkan; “Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki teması “Cami ve Namazla Arınma “  olarak belirlenmiştir. Çünkü Cenab-ı Hak Kur’an-ı Hakiminde “müminin dirilişi ancak namazla olur. Mümin, günde en az beş defa Rabbinin huzuruna çıkar; O’ndan namaz vasıtasıyla yardım ister (Bakara, 2/153). Cennetin anahtarı (Tirmizî, Tahâret, 1) ve dinin direği olan namaz sayesinde arınır, tazelenir ve güçlenir. Bilir ki, en hayırlı ameli vaktinde kıldığı namazdır (Buhârî, Tevhid, 48); ahirette ilk suali ise namazdan olacaktır (Nesâî, Muhârebe, 2). Bu yüzden o hep şöyle dua eder: “Rabbim! Beni ve neslimi namaz kılanlardan eyle. Rabbimiz! Duamı kabul buyur.” (İbrahim, 14/40)bu nedenledir ki tüm Müslümanların üzerlerine farz olan namaz ibadetlerini cemaatle yerine getirmeleri gerektiğini belirterek camilerimize gidelim ve namazla arınalım” dedi.
Müftü Erkan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İletişim Uzmanı Araştırmacı Yazar Fatih Akbaba ibadetlerin aile içerisinde münferiden değil aile bireyleri ile birlikte yerine getirilmesi gerektiğini bunun için de aile arasında iletişimin kurulması gerektiğini söyledi. Akbaba; “Bunun da birçok olmazsa olmazı bulunmakta. Bunlardan bazıları dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk ile mümkün olmaktadır. Aile içerisinde iletişim koptuğu zaman kişilerin birbirlerine olan saygı ve sevgisi bitecek, bunların bittiği yerde de Cenab-ı Hakkın insanlara bahşetmiş olduğu nimetlere nankörlük yapması kaçınılmaz olacaktır” dedi. 
Yoğun katılımla gerçekleştirilen programın sonunda Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İletişim Uzmanı Araştırmacı Yazar Fatih Akbaba’ya Sinop iline özgü kotra hediye etti. 
Editör: Vitrin Haber