Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney Hasibe Hatun Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda kalan öğrencileri ziyaret etti. 

Ziyarette Kur’an Kursunda eğitim gören öğrenciler hakkında bilgi alan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, kurs görevlileri ve öğrencilere Covid-19 tedbirlerine uymaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Salgının kontrol altına alınmasıyla geçiş yapılan "yeni normal" dönemiyle birlikte yeniden yüz yüze eğitime başlayan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, koronavirüse geçit verilmediğinin altını çizen İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Kur’an kurslarında uygulanan tedbirler doğrultusunda yüz yüze eğitimlerin maske, mesafe ve  temizlik kurallarına riayet edilerek gerçekleştirildiğini belirtti. 

Düzgüney; “Pandemi döneminde uyulması gereken kuralların başında gelen sosyal mesafe, maske ve temizlik üçlüsüne azami derece de dikkat ederek bunlardan ödün vermemeliyiz. Çünkü Allah Teala’ya güzel bir şekilde kulluk yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir” dedi.
Hafızlık öğrencilerine hayatlarının en güzel işi ile ilgilendiklerini söyleyen İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, öğrenimlerini en doğru şekilde tamamlamaları için çalışmaya devam etmeleri tavsiyesinde bulundu. Düzgüney; “Rasulullah (sav) bir hadis-i şeriflerinde “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir.” buyurarak hayırlı kimselerden olabilmek için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve ahkamı ile amel etmek gerektiğini bildirmektedir. Sizler hayatınızın en güzel işiyle meşgulsünüz. Kur’an-ı Kerim’i ezberliyorsunuz. Onu ezberledikten sonra Arapça da öğrenirseniz Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hakk’ın bizlere buyurduğu emirleri daha iyi anlayarak onun rızasına uygun bir biçimde hareket etmemiz için büyük bir kolaylık sağlayacaktır” diye konuştu. 
Daha sonra uzaktan eğitim ile ders veren hafızların derslerini dinleyen İl Müftüsü Düzgüney Öğrencilere başarılar dileyerek ziyaretini tamamladı.


 

Editör: Vitrin Haber