Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilenden, “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” etkinliği kapsamında Sinop Alaaddin Camii'nde sabah namazı buluşması gerçekleşti.

Tarihi Alaaddin Camii'nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşması Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp sabah namazının cemaatle eda edilmesiyle devam etti. 

Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney sabah namazından sonra yaptığı konuşmada “ Diyanet İşleri Başkanlığımız önderliğinde tüm camilerimizde 'Sabah Namazında Ailece Camide Milletçe Duadayız' temasıyla sabah namazı buluşması gerçekleştirilmektedir. 1 Ocak 2022 tarihinde Peygamber Efendimiz (sav) tarafından Mekke’nin feth edilmiş ve bu büyük fetih İslam tarihi açısından büyük önem arz etmektedir. Böyle büyük fethin yıldönümünde bizlerde gönüllerin fethi için, dünyadaki bütün Müslümanların huzur ve saadeti ve tüm insanlığın sulh ve selameti ve hidayeti için bu sabah vaktinde bir araya gelerek ellerimizi Yüce Mevla’ya açarak niyazda bulunduk. Mevlam Dualarımızı makbul eylesin.” dedi.  

Sinop İl Müftülüğü ilahi grubu tarafından yapılan tesbihat ve okunan kasidelerin akabinde sabah namazı buluşmasına katılanlara çorba ikramı ile program sona erdi.

Editör: Vitrin Haber