Sinop Deniz Şehitleri düzenlenen bir dizi programla bir kez daha yad ediliyor. 

Sinop Limanında 2 bin 800 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan 1853 Rus Baskınının 163. yılı kapsamında Şehitlik Hacı Ömer Camisinde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.  

Sinop Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği (SEARGED), Sinop Kızılay Şubesi, Sinop Türk Ocağı ve Ensar Vakfı Sinop Şubesi, Kuzey Yıldızı Spor Kulübü ve duyarlı vatandaşların oluşturduğu 30 Kasım Sinop Deniz Şehitlerini Anma Platformu tarafından dün akşam namazına müteakiben gerçekleştirilen programın sonunda Sinop Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Konukcu'nun günün anlam ve önemine dair konuştu. Ardından yapılan dua ile program son buldu. Mevlit sırasında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Mevlid-i Şerif programına SEARGED Başkanı Kandemir Çorapcı, Kızılay Sinop Şubesi Başkan Yardımcısı Yakup Ücuncuoğlu, Ensar Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Muhammet Başoğlu, Sinop Türk Ocakları Başkanı Metin Oktay Fındık ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

​Ensar Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Muhammet Başoğlu tüm katılımcılara teşekkür ederek, Cumartesi günü saat 13.00'da açılacak olan 30 Kasım Deniz Şehitleri Sergisi ve aynı günün akşamı 19.00'da yapılacak olan konferansa tüm Sinopluları davet etti. 


 
Editör: Vitrin Haber