İnsanoğlu değişkendir. Çevresinde esen rüzgara ve menfate göre değişenleri çok görmüşsünüzdür. hele hele bazı değişimlere çok şaştığınız vakitler olmuştur.

Dost sandığınız birlikte çokça vakit geçirdiğiniz, birçok şey paylaştığınız insanların, bir şekilde makam mevki uğruna akılalmaz bir şekilde değişime uğradığını, artık tanıyamadığız bir kişiliğe büründüğüne şahit olmuşsunuzdur.

Bazı Kişiler vardır inandığı dava ve değerler uğruna toplumsal menfaat için çaba sarfeder; lakin bunların sayısı, kişisel menfaatini savunanlar kadar çok değildir. Yaşadığımız ömür bir çok konuda bizlere tecrübeler kazandırır. Kimi insanlar vereceği mücadele sonunda ne kazanacağının pazarlığını yaparlarken, gerçek dava sahipleri ise hiç bir pazarlık içerisinde olmadan sadece inandığı değerler için canı pahasına mücadele eder. İşte Ahde vefa sözü bu insanlarda anlamını bulmuştur.

Hepimizin şahit olduğu bazı hadiseleri şöyle bir hatırlayalım. Ak Parti genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bazı isimlere hayal dahi edemeyecekleri payeler verdi. bu kişilerden bazıları başbakanlık cumhurhurbaşkanlıkları yaptı. ne kadar vefasız olduklarını, yedi düvel liderimize ve ülkemize saldırırken susmalarından, aleyhte beyanat vermelerinden, ve çeşitli oluşumlarla birlikte hareket etmelerinden anladık. Hatta siyasi mekanizma içerinde yer edinmiş bir çok insanın, ben bu oluşuma şu gayeme ulaşmak için girdim. bu dava bana istediğim şeyi vermiyorsa böyle bir davayı tanımıyorum mealinde konuşmalarına şahit olduk.

Kısacası dostlar, gerçek menfaatin yanlızca ALLAH (cc) rızasında olduğunu anlamayan aymazlar, kişisel menfaat uğruna vefasızlığın tüm örneklerini sergiliyorlar. Lakin vefasız'lar varda! vefalı'lar yokmu?.. olmazmı? olmasa zaten ortada ne dava kalır nede dava adamı. Hepimiz görüyoruz. seçimlerde yer verilmeyen yada istediğini alamadığı için köşesine çekilip küsenleri. Yahu böyle ulvi bir dava siz yoksanız yaşamayacakmı sanıyorsunuz? keremeti kendinizdemi görüyorsunuz?.

Tabiki her daim var olacak ilay'ı kelimetullah davası. Bu dava, kenidini bildiği günden bu yana çizgisini hiç değiştirmemiş ahde vefalı insanların omuzlarında yükselmeye devam edecek. Görev almadığı görmezden gelindiği halde, davasının yükünü daha bir şevkle taşıyanlar'da var. bunlardan biri'de Sayın Metin Külünk. Görev verilmedi diye ne küsmüş nede köşesine çekilmiş, önceden olduğu gibi aşkla şevkle çalışmaya devam ediyor.Hatta ne kadar küskün dargın parti içerisinde hesabilerden darbe yemiş, trenden atılmış serdengeçti hasbi dava adamları varsa, hepsini bir şekilde çevresine toplamış. gönüllerine su serpmiş. sağa sola savrulmalarına, dağılıp yok olmalarına müsade etmemiş.

Tam bir dava vefa ve gönül adamı. çevresinde toplananlar onu çok seviyorlar. Bir şekilde hepsinin yüreğine dokumuş; gönüllerde yer edinmiş. Gönüldaşları onun adına platform oluşturmuş Sen Vefasın Metin Külünk adında, ve İstanbul Hareketini Başlatmışlar. ALLAH (cc) Niyeti halis olanların sayısını arttırsın ve başarılar ihsan buyursun. Darısı görev verilmediği için küsen köşesine çekilenlerin başına vesselam...