Sinop'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlenen çeşitli programlarla devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında Sinop İl Müftülüğünce Alaaddin Camisinde cemaate etli pilav ikramında bulunuldu.

Müftülük çalışanlarının görev aldığı pilav dağıtımı sırasında renkli görüntüler yaşandı.

Tarihi caminin bahçesine kurulan üç ayrı kazanın etrafında vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, yaklaşık bin 500 kişi tarihi caminin bahçesinde pilav yedi.
 

AŞIKLAR CADDESİNDE DE PİLAV DAĞITILACAK
Etkinliğin geleneksel hale getirildiğini belirten İl Müftüsü Mustafa Erkan, programa icabet eden tüm vatandaşlara teşekkür etti. Mustafa Erkan; "1989 yılından bu yana Peygamber efendimizin dünyayı teşriflerini, miladi takvime göre 14-21 Nisan tarihleri arasında 'Kutlu Doğum Haftası' olarak kutluyoruz. Bu kutlamalar içerisinde geleneksel hale gelen bir etkinliğimiz var. Bu gün bu gelenekselleşen adetimizi tekrarlamış oluyoruz. Yaklaşık bin 500 vatandaşımıza etli pilav ikram ediyoruz. Cumartesi günü de saat 14:00'da Aşıklar Caddesinde yine vatandaşlarımıza Kutlu Doğum Aşı ikram edeceğiz. Afiyet olsun, helali hoş olsun. Tüm Sinoplulara ve İslam alemine Kutlu Doğum Haftası kutlu olsun" dedi. 
 
İl Müftüsü Mustafa Erkan ayrıca, hafta etkinliklerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Hafta kapsamında başlattığımız etkinliklere, vatandaşlarımızdan büyük teveccüh alıyoruz. Bu da bizleri çok mutlu ediyor" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber