“Sinop ve ilçelerine nasıl turist çekeriz” diye hep düşünürüm. Tabii sadece benim düşünmemle olmuyor bu işler. Yetkililerin de il ve ilçelere turist çekebilmek için biraz gayret göstermesi lazım.. “Nasıl olabilir?” diye bir soru gelebilir aklınıza..

Ben size önceki ilçem olan Boyabat’tan örnek vereyim.. Boyabat’ta öyle bir turizm potansiyeli var ki inanın buraya turistin gelmemesi düşündürücü…Turist ne ister? Öncelikle güvenlik ve tertemiz bir doğa. Güler yüzlü, sıcak insanlar. Tarih… İlgi görmek, temiz bir otel, motel ve pansiyonda konaklamak.. Temiz ve ucuz  lokantalarda yöresel mutfağı zengin yemek yemek.

Boyabat’ta asırlık çok muhteşem bir tarihi bir kalemiz var…Kaya mezarları var… Bir de bazalt kayaları var.. Buraları gören turistler zaten bu manzaralar karşısında adeta büyülenir.. Buraya kadar tamam.. Ya gerisi.. Kusura bakmayın ama çuvaldızı bu sefer yerel yönetime ve esnaf olan hemşehrilerime batıracağım.. Sebebi gayet açık..Boyabat’ta daha birçok lokantada tuvalet bile yok.. İhtiyaç gidermek isteyen bir turiste herhalde ya belediyenin pislikten geçilmeyen tuvaletlerine göndereceğiz veya caminin tuvaletlerine..

Hepsininde değil belki ama çok lokantada ihtiyaç giderecek yer yok.. Niçin gelsin o zaman turist senin Boyabat’ına!… Gelse bile günübirlik gelir, oradaki esnaftan da alışveriş etmeden gider.. Ne anladım ben o zaman o turistin Boyabat’a gelmesinden..Eğer bizler turizmin nimetlerinden faydalanmak istiyorsak bazı şeylerin en iyisini yapmamız gerekir.. Sadece bu sorun Boyabat için değil, diğer ilçeler için de geçerli.. Bazı ilçelerimizde bırakın oteli, daha yatmaya yer yok.. Bu konu da herkese görev düşüyor.. En çok da yerel yöneticilere. Bir ilçenin veya ilin güzelleşmesi, gelişmesi onların yapacağı projelere bağlıdır…

Ama en çok da kafaların değişmesine..

Belki çok değerli belediye başkanlarımız bana şöyle diyebilir: “Bütün sorunlarımız bitti de turiste yapacağımız hizmet mi kaldı?”

Ben de evet diyorum.. Çünkü turist demek, senin ilçenin tanıtımı demek..Çünkü turist demek turizm demek.. Turizm demek de, bir ülkenin ilin ve ilçenin bacasız sanayisi demektir.

Sevgili başkanlar…Seçimler yaklaşıyor ben sizlerin yapacağı son hamleleri bekliyorum.. Eğer bu hamleleri yapamazsanız o koltukta bir daha kendinizin oturacağını sanmayın.. Başkanlıkta gördüğünüz o saygıyı başkanlıktan düştükten sonra göremezsiniz..

Benim öncelikle Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş’ten isteğim belediyenize ait olan lavabo ve tuvaletleri temizletin.. Lokanta, otel ve gıda maddesi satan yerleri temizlik ve fiyat listelerini kontrol edin… Tarihi geçmiş gıda maddesi satan, hijyen kurallarına uymayan esnafın vatandaşın sağlığı ile oynatmayın… Yazmazsanız eğer cezayı, benim hemşehrim size öyle bir ceza yazar ki o koltukta oturamazsınız…

Benden söylemesi…