GÜNCEL

Bozkurt, Sevgisiz Olmaz Dedi

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür V. Başkomiser Yüksel Bozkurt Gerze’nin Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinde “Çocukları suça iten sebepler, çözüm önerileri ve Sosyal medya konulu” konferans verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ’da konferansa iştirak etti.

Okul Müdürü Murat Balcıoğlu yapmış olduğu açılış konuşmasında konferansın, “Valiliğimizin Koordisinde, ilçemiz Kaymakamlığı tarafından programlandığını, ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destek veriyor. İnternet suçları ve bağımlılığı konusunda gençlerin çok dikkatli olmasını, bilinçli bireyler olarak her hangi bir sorunla karşılaştıklarında konuyu ailelerine, öğretmenlerine ve polise konuyla ilgili yardım istemelerini istedi.

Bozkurt gençlerin özellikle Facebook, Twitter gibi sosyal medya üzerinde asla Telefon, fotoğraf, adres gibi özel bilgileri paylaşmamaları gerektiğine vurgu yaparak daha bilinçli internet kullanılması konularında gençlere uyarılarda bulundu.

Çocuk Şube Müdür V. parçalanmış ailelerde yetişen çocukların ve sevgisiz bir ortamda yetişen tüm çocukların suça bulaşma riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekerek aileleri sevgi konusunda cömert davranmalarını istedi.

Bozkurt, konuşmasını suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır diyerek sonlandırdı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü bu seminerin ailelere de verilmesini ifade ederek bu konferansların önümüzdeki günlerde diğer okullarda da verileceğini belirtti.

Balcıoğlu konuşmacı olarak okullarına gelen Çocuk Şube Md. V. Yüksel Bozkurt’a, İlçe Emniyet Müdürüne, ilçe Milli Eğitim Müdürüne ve Basına kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.