CHP milletvekili Elif Doğan Türkmen'in telefon haberleşme faturalarının bir milyon ikiyüz bin türk lirası tutması, ve bunu meclisin yani milletin ödeyecek olması gündeme bomba gibi düştü. milletin tepkisi karşısında yapılan araştırmada, haberleşme faturalarında ilk on sıralamasında altı chp li milletvekili olduğu ortaya çıktı. işin asıl ilginç yanı ise, ana muhalefet partisi chp'nin lideri kemal kılıçdaroğlu'nun bu durumu savunma biçimi oldu.

Ne diyor kılıçdaroğlu? niye bu kadar para harcadılar derseniz, adama sorarlar, sen niye bu hakkı verdin arkadaş!  onlara göre gayet basit. niye verdin bu yetkiyi arkadaş. yani bu şu demek oluyor, siz bize yetki verirseniz bizde böyle yaparız. yani ülkeyi sen yönet diye millet yetki verse, bir senede, iflas ettirecekler memleketi. savunmada hazır siz yetki verdiniz vermeseydiniz kardeşim. 

Geçmişi hatırlarsanız, kılıçdaroğlu ssk kurumunun genel müdürlüğünü yaptığı dönemde, bir sene gibi bir sürede ssk'yı iflas etme derecesine getirmişti. yargılanmış, suçlu bulunmuş, lakin o dönemde hırsız ve tecavüzcülere verilen rahşan ecevit affı olarak anılan aftan yararlanarak, ceza yatmaktan kurtulmuştu. chp lilerin telefon faturası skandalı ortaya çıktıktan sonra dahi, Elif Doğan Türkmenin 2017 ocak ayı faturasının 700.000 tl olması'nı aymazlıktan öte, milletle milletin meclisiyle ve türk milletinin aklıyla alay etmek olarak algılıyorum.

Gerçi bu zihniyetin geçmişide bu tür sabıkalarla dolu. doksanlı yıllardaki istanbul belediyesini yönettikleri zamanıda unutmuş değiliz. iski'yi soyup soğana çevirmişler, tüm kurumları iflasın eşiğine getirmiş, istanbul koskocaman bir çöplüğe dönüşmüş, havası solunmaz, yolu geçilmez, suyu içilmez, hale gelmişti. paralı su satış istasyonları'da o dönemin eseridir. lakin bu zihniyetin savunması hazır. yetki vermeseydiniz kardeşim siz yetki verirseniz bizde böyle yaparız.  ey millet siz böyle düşünenlere ve yaptıkları karşılığında yüzü kızarmayanlara en iyi cevabı verirsiniz vesselam...