Bugün saat 10.00’da Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında Barbaros Baltacı, bir türlü bitirilemediğini ve üzerinde usulsüz yapıların kurulduğunu söylediği Sinop Meydan Projesi hakkında yetkilileri adım atmaya davet etti.
Çevre Şehircilik Bakanlığının TOKİ kanalı ile uzun yıllar önce başladığı ve bir türlü bitirilemeyen, adeta yılan hikayesine dönen Sinop Meydan Projesi’nde yaşanılan haksızlıkları ve adaletsizlikleri gündeme getiren Barbaros Baltacı, bakanlığın kendi projesini değiştirdiğini ve yeşil alanların kaçak yapılara terkedildiğini kaydetti.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün imar değişikliği yaparak askıya çıkardığı son duruma Sinop Kent Hakları Koruma Derneği, Sinop Kültür Turizm Derneği ve vatandaşların itirazda bulunarak bu hukuksuzluğa dur dediklerini, Saadet Partisi Sinop İl Başkanlığı olarak konunun takipçisi olduklarını, bu hukuksuzluk düzelmezse bu rant projesine sessiz kalan, müsaade eden tüm yetkililer hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
Sinop Milletvekili Nazım Maviş'e seslenen Başkan Baltacı, “Şu anda döşenen taşları, sararan çimleri ile bakımsızlıktan harabeye dönen meydanı görün bu görüntü Sinop’a yakışmıyor. Sayın vekil yakıştırıyorsa söyleyecek söz yok” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'e seslenen Barbaros Baltacı, Sinop Meydan Projesi’nde hukuka aykırı davrananlara müsaade edilmemesi için gereğini yapmaya davet etti.
Sinop Meydan Projesi’nin aslına uygun olarak düzenlenmesini isteyen Saadet Partisi Sinop Merkez İlçe Başkanı Barbaros Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz'e de çağrıda bulunarak, Sinop Meydan Projesi’ndeki usulsüzlükler konusunda Sinop halkı adına konunun takipçisi olmaya, bu alanda yapılan kaçak yapılara ve proje tahribatlarına müsaade etmemeye davet etti.
Sinop Belediye başkanlığına adaylığı sırasında halkın en çok şikâyet ettiği konulardan olan Meydan Projesi’nin Saadet Partisi olarak takipçisi olacaklarını kaydeden Barbaros Baltacı, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.