Türkiye genelinden yaklaşık 400 dernek ve 10 federasyondan oluşan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sabri Mutlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri (BRTK) ve Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu (KARDEF) Başkanı Salih Meriç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başkent Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Heyet Ankara’da ilk olarak Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Baş Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Milletvekilleri ile görüşerek Balkanlardaki gelişmelere dair görüş alış verişinde bulundular. Görüşmelerde ayrıca Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya Kosova, Moldova ve Gagavuz ya da yaşayan soydaşların çeşitli konuları ve sorunları ele alındı. 

İlgili Konfederasyon ve Federasyon Başkanları Batı Trakya, Mübadele ve Türkiye Yunanistan ilişkileri ile ilgili çeşitli konuları görüştükten sonra konu ile ilgili dosyaları Akif Çağatay Kılıç’a teslim ettiler.

Sinop'ta trafik kazası: 2 araç hasar aldı Sinop'ta trafik kazası: 2 araç hasar aldı

Adı geçen heyetin ziyaretlerinde; Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı, Sinop Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Kenan Aral’da bulundu, Aral, ziyaretlerin çok verimli ve faydalı olduğunu belirterek bu tür ziyaretlerin devam edeceğini ifade etti. Aral Mübadelenin 100. Yıl anısına Sinop Mübadele Derneği tarafından bastırılan anı hatıra posta pullarını hediye olarak taktim etti. 

Editör: Serhat Özşahin