Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle başvuru süresi uzatılan program çerçevesinde, TR82 Bölgesi’nde imalat sanayinde faaliyet gösteren Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) 20 milyon TL’ye kadar finansman desteği sağlanacak. Desteklerden yararlanmak isteyen KOBİ’ler başvurularını Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 31 Mart tarihine kadar gerçekleştirmeleri, taahhütnamelerini ise en geç 7 Nisan tarihine kadar Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na teslim etmeleri gerekiyor.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının Ortak Finansman Destek Programı Yürütmesine İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen finansman destek programı ile TR82 Bölgesi’nde KOBİ’lerin finansman ihtiyacının karşılanması ve yatırım hareketliliğinin başlatılması hedefleniyor.

Program kapsamında, ilgili Aracı Kuruluş ile yapılan protokolde belirlenen oran üzerinden başarılı bulunan projelerin kredi finansman maliyeti hesaplanacak ve kar payı destek oranı nispetinde bu giderler KOSGEB tarafından karşılanacak. KDV hariç olmak üzere Asgari Proje Bütçesi (Kredi Miktarı) 500 bin TL, Azami Proje Bütçesi (Kredi Miktarı) 2 milyon 500 bin TL, Kar Payı Destek Oranı ise kredi veya finansal kiralama işleminde 12 puan.

Başvurular KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden 31 Mart 2023 Saat 18.00 tarihine kadar yapılabilecek. Taahhütnamenin ise en geç 07 Nisan 2023 Saat 18.00’a kadar e-imzalı veya ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na teslim edilmesi gerekiyor. 
Programa ilişkin detaylı bilgiye Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın web sitesi www.kuzka.gov.tr ‘den ulaşabilmekte. 
 

Editör: Vitrin Haber