Sinop’ta Belediye Meclis Üyesi Eczacı Akın Kaya, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekilliği için aday adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

CHP Sinop İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşmasına deprem ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Akın Kaya, basın toplantısına katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Yalı Köyü’nde doğduğunu söyleyen Ezc. Akın Kaya; “İlkokulu Sinop’ta, orta okul ve liseyi Kastamonu’da okudum. Eğitim öğretim hayatımı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Ecz. Fakültesi’nden mezun olarak tamamladım. İş hayatıma ise hastane karşısında bulunan Kaya Eczanesi’nin sahibi olarak devam ediyorum. Evli ve bir çocuk babasıyım” dedi.

2009 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi için gerçekleştirdikleri çalışmaları aktaran Kaya, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisini vatandaşlara anlattıklarını vurgulayarak Cumhuriyet Halk Partisinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

2019 yılındaki yerel seçimlerde yapılan eğilim yoklamasında parti üyelerinin kendisinin güçlü bir şekilde Belediye Meclisi’ne girmesini sağladığının altını çizen Ecz. Akın Kaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Dört yıl Belediye Meclisi’ndeki arkadaşlarımız ile beraber Sinop için var gücümüzle çalıştık. Birlikte çalıştığımız Belediye Başkanımız Barış Ayhan’a, başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize ve belediye personeline teşekkür ederim. Siyaset bir hedef işidir. Sayın genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘Ben saray istemiyorum aranızda olmaya talibim’ diyor. Ülkemizin sorunlarını çözmek için durmadan çalışırken en can alıcı konulardan olan hak, hukuk, adalet, gelir dağılımı konularındaki mücadelesinde sizlerin teveccühü ile Ankara’da Genel Başkanımızın yanında yer almanın vaktinin geldiğine karar verdim”.
Sinop’un sorunlarını iyi bildiklerini ve yakından takip ettiklerini söyleyen Kaya; “Şehrimizin sorunlarını biliyoruz. Tarım ile ilgili sorunları ziraatçı Yaşar abimizinden biliyoruz. Ormanlar ve köylülerin sorunlarını Sinan abimizden öğrendik. Balıkçılıktaki sorunları Cengiz Reis’ten öğrendik. İş hayatı ve sendikalar ile ilgili sorunları Erkan abimizden öğrendik. Sağlık sorunlarını kendi meslek hayatımdan ve çalışma arkadaşlarımdan biliyorum. Tabi ki esnaf ve sanayici dostlarımızın sorunlarını da biliyor ve yakından takip ediyorum. 

ÜLKEMİZ EKONOMİK KRİZİN İÇİNDE
Ülkemiz maalesef ekonomik bir krizin içinde. Kadınlarımız pazar yapıyor ama filesini dolduramıyor. Et, süt, peynir gibi temel gıdalar dar gelirli vatandaşlarımız için ulaşılması zor bir hale geldi. Artık emeklinin, memurun, işçinin ev araba sahibi olması bir hayal oldu. Ülkemizin, büyük kaynaklar harcayarak yetiştirdiği eğitimli insanlarımızın, yurtdışına gitmesi bizleri üzüyor. Gençlerimizin eğitim ve iş hayatı ile ilgili sorunları ailelerini zor durumda bırakıyor. İstanbul sözleşmesinin iptal edilmesi kadınlarımızın güvenli yaşam hakkını elinden alıyor. Bu can alıcı sorunların hepsini ve daha fazlasını 6’lı masayı oluşturan liderlerimiz uzun zamandır ele alıyor. Çözüm önerilerini, çok açık bir şekilde ortak politikalar mutabakat metninde görmekteyiz. 

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE BÜYÜKLERİMİZİN BİRİKİMİNDEN YARARLANACAĞIZ
Bunların çözümü için 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Meclisteki Milletvekili arkadaşlarımız ile hiç durmadan çalışacağımıza söz veriyorum. Bu sorunların çözümünde Ankara’daki büyüklerimizin, Engin Altay Başkanımızın bilgi birikim ve deneyimlerinden faydalanacağız. Tabi ki bu sorunları çözerken ilk ve en çok dikkat etmemiz gereken konu toplumu üretir hale getirmektir. Bunu  yaparken doğaya verdiğimiz zararı mutlaka hesaba katmamız gerekir. Gerze Yaykıl Köyü’nde yapılmak istenen Termik Santral mücadelesinde yapılanlar gelecek mücadelelerimizde de bize ışık tutuyor. 

NÜKLEER SANTRAL YAPTIRMAYACAĞIZ
Kentimize asla ve asla nükleer santral yaptırmayacağız. Sinop’umuzun eğitim, kültür ve turizm kenti olması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İktidarımızda ülkemize hizmet ederken, şu anda işlemez hale gelen kamu kurumlarımızın yöneticilerini ve çalışanlarını, liyakate dayalı olarak, ayrıştırmadan, adaletli ve emeklerinin karşılığını alabildikleri bir anlayış ile seçeceğiz. Şehrimizin geleceğini planlarken ve sorunlarını çözerken Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü’nün desteğini arkamızda hissederek, kentimizin tüm paydaşları ile ( Belediyelerimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Esnaf ve Sanatkarlar Odamız, Muhtarlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz, Üniversitemiz ve Sendikalar ile ) beraber, ortak akıl ile hareket edeceğiz. Sizlerle beraber çıktığımız bu yolda başaracağımıza dair inancım tam. Bu nedenle 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Aday Adayıyım. Yolumuzun uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var; biz Adalete susamış demokrasiye inancı tam Türk gençliğiyiz ve de asla vazgeçmeyeceğiz. Atamızın izinde halkımızın hizmetinde olacağız. birlikte başaracağız, başaracağız, başaracağız” diye konuştu.
       
 

Editör: Vitrin Haber