Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Çay Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kaya Parkı’nda kapsamlı bir bakım onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların dinlenmek ve temiz nefes almak, çocukların da gönüllerince eğlenmek için uğrak mekânı olan park ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarına hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yaşar Kemal Parkı’ndan sonra Çay Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kaya Parkı’nda da bakım çalışması başlattı. Parktaki oyun gruplarını yenileyen, basketbol sahasının zeminini kauçukla kaplayan ekipler, oyun grupları ile spor aletlerinin etrafındaki zemini de suni çimle kaplayıp çocuklar için daha güvenli bir hale getirdi. Parktaki ağaçlar ve çalı türü bitkiler de ekipler tarafından budanıp Ahmet Kaya Parkı daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşturuldu.

“Çocuklarımızın beklentilerini göz önünde tutuyoruz"

İhsaniye’de Frigya 1. Geleneksel Futbol Turnuvası düzenlendi İhsaniye’de Frigya 1. Geleneksel Futbol Turnuvası düzenlendi

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, halkın talebi doğrultusunda Ahmet Kaya Parkı’nı yenilediklerini belirterek, "Özellikle çocuklarımızın daha güvenli alanlarda eğlenip oyunlarını oynaması çok önem verdiğimiz bir konu. Parkımızda kapsamlı bir çalışma yürütülüyor, böylece halkımızın talebi de karşılanıyor. Parkı yenilerken çocuklarımızın beklentilerini de göz önünde tutuyoruz. Önümüzdeki süreçte park ve yeşil alanlarımıza yönelik yenileme hizmetimiz devam edecek. Kentimizi değiştirip dönüştüreceğiz ve yeni bir sayfa açacağız” dedi.

Kaynak: iha