Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor

Sinop Üniversitesi tarafından “Akademik Performans Etkileşim Programı” düzenlendi. Altıncısı düzenlenen programda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, üniversite birimlerinde görev yapan Prof. Dr. Unvanlı Akademisyenler ile bir araya geldi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda, TÜBİTAK tarafından hazırlanan, Sinop Üniversitesinin alan bazında yetkinlik analizi incelendi. Ayrıca Uluslararası Görünürlüğün Artırılmasına yönelik Üniversitenin derecelendirme sıralamalarında daha üst seviyelere çıkarılması ile ilgili fikir alışverişinde bulunularak, gerekli çalışmalara hız verilmesi konuları üzerinde duruldu.

Akademik performansın bileşenlerine dair farkındalık üreten tespitlerde bulunan Rektör Taşdemir, Öğretim Elemanlarının TÜBİTAK, AB, KOSGEB ve Kamu-Sanayi-Özel sektör iş birliği projelerine önem veren ve katma değer-sosyal fayda sağlayan projelerin akademinin hakim kimliği olduğunu vurguladı. Hazırlanan tezlerin, yapılan projelerin efektif, reel hayatın içinden bir sorunun çözümüne ilişkin olması gerektiğinin altını çizdi.

Programa; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Genel Sekreter Şenol Metin eşlik etti. 
 

Editör: Vitrin Haber