“AI’NTEP-Yapay Zeka Festivali” yoğun bir katılımla HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), OSB Teknokent ve Türkiye İş Bankası - Yapay Zeka Fabrikası işbirliğinde; “Türkiye’nin En Üretken Festivali” mottosuyla düzenlenen ve ilgili sektör liderlerini, uzmanları, akademisyenleri, öğrencileri, yazılım geliştiricileri, uygulayıcıları, yapay zekaya ilgi duyan veya kullanan herkesi buluşturma hedefi ile yola çıkan; ilham verici konferanslar, yapay zeka tabanlı yenilikçi proje geliştirme hedefli 24 saat süren fikir & yazılım maratonu ve start-up’lar ile yenilikçi yapay zeka projelerinin yatırımcılarla buluştuğu “AI’NTEP - Yapay Zeka Festivali”, yoğun bir katılımla HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Karapınar’da aile sağlığı merkezinin temeli atıldı Karapınar’da aile sağlığı merkezinin temeli atıldı

Akademisyenler, iş insanları, yöneticiler, uzmanlar ve yapay zeka meraklılarının ortak adresi AI’NTEP Festivali oldu

İçerdiği etkinlikler ve kapsamı ile katılımcılara hem bilgi edinme hem de ağ oluşturma fırsatı sunan AI’NTEP Festivali’nde “İş Dünyasında Yapay Zekanın Rolü: Mevcut Durum ve Gelecek Perspektifleri”, “Yapay Zeka ve Endüstri Uygulamaları, Yapay Zeka Hakkında Teknolojik Yenilikler ve Araştırmalar”, “Giyilebilir Sağlık Teknolojilerinde Yapay Zeka Kullanımları”, “Kamuda Yapay Zeka Politika ve Uygulamaları”, “Yapay Zeka Teknolojileri, Büyük Dil Modelleri ve Bulut Bilişim” konuları akademisyenler, iş insanları, yöneticiler ve uzmanlar tarafından tartışıldı ve tanıtıldı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye’nin ilk üretken yapay zeka tabanlı akıllı eğitim asistanını tanıttı

AI’NTEP festivalinde, Türkiye’de bir ilk olarak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından “Üretken Yapay Zeka Tabanlı Akıllı Eğitim Asistanı” geliştirildiği ve devreye alındığının müjdesi de verildi. Üniversitenin öğrenci bilgi/yönetim sistemi ile entegre bir şekilde çalışan yenilikçi eğitim aracını tanıtan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Üniversitemizde devreye almakta olduğumuz ve üniversitemizin ‘öğrenci bilgi/yönetim sistemi’ ile entegre edilmiş bu ‘üretken yapay zeka’ uygulaması sayesinde öğrencilerimiz, akademik ders materyallerine daha kolay erişebilecek, ders bazlı ve akıllı sorgulamalar ve etkileşim yapabilecek, öğrenme hızını ve kalitesini artırabilecek. HKÜ olarak, tüm eğitim-öğretim ve araştırma süreçlerinde yapay zekanın gücünü etkin bir biçimde ve sonuna kadar kullanma konusunda kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (DDO) tam kadro AI’NTEP Yapay Zeka Festivali’nde

Festival kapsamında HKÜ Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Kamuda Yapay Zeka Politika ve Uygulamaları” adlı panelde Cumhurbaşkanlığı DDO Birim Müdürü Dr. Atilla Aydın ‘Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’, Cumhurbaşkanlığı DDO Proje Yöneticisi Dr. Ramazan Terzi ‘Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi ve Kamuda Yapay Zeka Projeleri’, Cumhurbaşkanlığı DDO Risk Yöneticisi Dr. Zümrüt Müftüoğlu ‘Yapay Zeka Risk Yönetimi ve Veri Odaklı Çalışmalar’ ve Cumhurbaşkanlığı DDO Yapay Zeka Politika Analisti Av. İlayda Süer ‘Yapay Zeka Sistemlerinin Regülasyonu’ konularındaki tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Yapay zekada yerli ve milli teknojiler ve rakipler de konuşuldu

Festival kapsamında Rotatelab Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Koçak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen son panelde ise Baykar Akıllı Web Sistemleri Grup Lideri, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, T3 AI Program Yöneticisi Refik Söylemez, Demirören Medya Bilgi Sistemleri Direktörü Barış Öztürk, Huawei Kıdemli Bulut Mühendisi Taylan Lakerta, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Timur Sırt, HAVELSAN MAİN Ürün Yöneticisi Osman Kavaf ve HAVELSAN Yapay Zeka Uygulamaları Mühendisi Muhammed Cihat Ünal, Yapay Zeka Teknolojileri, Büyük Dil Modelleri ve Bulut Bilişim konuları üzerinde durarak Türkiye’nin yapay zeka alanında yenilikçi çözüm ve platformlar üretme yeteneğini ve kapasitesi halkında kapsamlı bilgiler sundu.

Kaynak: iha