Çeşitli yöntemlerle farklı İllerden çalınan araçların Sinop’a getirilerek parçalamak suretiyle satışa sunulduğu, oto değiştirme change işlemine tabi tutulduğu, hacizli-yakalamalı araçların da bu amaçla kullanılarak haksız kazanç elde edildiği bilgisi alan Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şu Müdürlüğü ekipleri haksız kazanç elde eden şahısların içerisinde bulunduğu suç organizasyonunun deşifre edilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Oto hırsızlık ekiplerinin yapmış olduğu saha ve teknik çalışmalar, şüpheli analizleri ve tanık beyanları doğrultusunda çalıntı araçların bulunduğu adresleri tek tek tespit eden ekipler, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı 8 ekip ve 32 personelin katılımları ile tespit edilen toplam 3 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 7 adet kısmen parçalanmış hacizli-yakalamalı araç, 16 adet şasesi işlem görmek suretiyle kapatılmış araç, 3 adet şase ve motor kısımlarının değiştirme (change) olduğu değerlendirilen araç, 25 adet motor beyni, 1 adet çalıntı kaydı bulunan araç ruhsatı, çok sayıda farklı marka ve model araçlara ait parçalar, ruhsatlar ve plakalar ele geçirildi. 

Olay kapsamında yakalanan 3 şahıs gözaltına alınarak gerekli tahkikat işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Şahıslar daha sonra Sinop adliyesinde hakim karşısına çıkarıldı.