Sosyal medya hesaplarından “Sinop’umuzda, cep telefonu çekmeyen yer kalmayacak” haberini paylaşan Başkan Giresun, konuyla alakalı yaptığı açıklamada;

“Sinop’umuzda, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinlemek için gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde hemşerilerimiz tarafından dile getirilen taleplerin başında, hayatlarını sürdürdükleri köylerimizde yaşanan cep telefonu çekim problemleri gelmekte.

Günümüzde; İnternet, ulaşım, bilgi teknolojileri hayatımızın her alanına nüfus etmiş durumda. Bu manada, her bir vatandaşımızın dijital alanlara kolay ulaşımının sağlanması adına önemli çalışmalara bakanlıklarımız imza atmaya devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığımız, Evrensel Hizmet Projeleri kapsamında ilimizde, tamamen yerli ve millî imkânlarla yapılan çalışmalar neticesinde geliştirilen Ulak 4,5G baz istasyonlarının kurulum projesini hayata geçiriyor.

Bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığımızın altyapı kurmaya devam ettiği; Ayancık Dedeağaç ve Hüseyinbey Köyü, Gerze Tepealtı, Erfelek Avlağısökü ve Himmetoğlu köylerimizde baz istasyonlarının kule montaj çalışmaları neredeyse bitmek üzere. Ayrıca bu yapılan istasyonlara ilave olarak Mart ve Nisan aylarında 9 noktada daha kurulum çalışmalarına başlanacak” ifadelerini kullandı.

Ülkenin her alanında millileşme adımlarının, kararlılıkla atılmakta olduğunun altını çizen Giresun, açıklamasının sonunda “Kule montaj çalışmalarının tamamlanması sonrasında tamamen yerli baz istasyonu olan ULAK’ın hizmete girecek olmasını gurur verici bulduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber