İsrail-Gazze hattında tansiyon yükseldi. İsrail'in farklı noktaları, Gazze'den ateşlenen roketlerle hedef alındı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Savaştayız.” açıklamasında bulundu.

Dünya İsrail-Gazze hattında yaşananlara kilitlenirken, Sinop'ta bazı STK'lar bir araya gelerek Aksa Tufa’nına destek verdi. 

Sinop'ta İHH öncülüğünde bir araya gelen STK'lar, düzenledikleri basın açıklaması ile İsrail'in Filistin'e karşı saldırılarını protesto etti. 

Sinop Alaaddin Camisi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Sinop İHH Teşkilat Başkanı Fatih Özcan, 75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinlilerin, İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalıştığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'den Fetih Suresinin okunduğu prgramda ellerini semaya açan Sinoplular Filistinliler için dua etti. Grup hep birlikte tekbirler getirerek programı sonlandırdı.