Valilik sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi;

Çanakkale Zaferi'mizin 109. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin İstiklal ve İstikbalinden asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük ve tarihi bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale'de kazanılan zafer, ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Kurtuluş Savaşı'mıza meşale olmuş, bütün fertleri ile el ele veren milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır.

Aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce devletimiz ve asil milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

"Çanakkale Geçilmez" dedirten Aziz Milletimiz, 109 yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da vatanına, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkma azim ve kararlılığını her daim gösterecektir.

Ülkemiz ve milletimiz için Çanakkale Zaferi'nde ortaya koyduğumuz ruh ve iradeyle çalışıyor, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa ediyoruz.

Bu vesileyle; büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Sinop'ta Türk Mutfağı Haftası kutlanacak Sinop'ta Türk Mutfağı Haftası kutlanacak

Ruhları Şad Olsun...

Editör: Ümit Can Gökçen