Sinop Defterdarlığı'ndan yapılan tebliğ niteliğindeki açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“26.04.2024 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin III/B-2.4. bölümünde yer alan (%8) ibareleri (%10), (%18) ibareleri (%20) şeklinde değiştirilmiş, aynı tebliğin III/B-2.4.1. bölümünün birinci paragrafında yer alan “1/1/2008 tarihinden itibaren” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı bölümün dördüncü paragrafından sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraflar eklenmiştir.

“Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunu ayakta alkışlandı “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunu ayakta alkışlandı

“Bu işletmeler prensip olarak hizmet işletmesi mahiyetinde olduklarından buralarda imal edilen veya dışarıdan temin edilen gıda maddelerinin buralarda veya dışarıda tüketilmek üzere müşterilere satışında %10 (alkollü içeceklerle %20) oranında KDV hesaplanır.

Söz konusu tebliğ 01.05.2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Uygulamada satışlardan kullanılan tüm belgelerin ve yazar kasaların tebliğ uyarınca yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için tebliğde yer alan KDV oranlarını dikkate alması hususunu önemle hatırlatmak isteriz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Kaynak: BÜLTEN