Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İnceburun Toplantı Salonunda şube ve ilçe müdürlüklerine aktarılması amacıyla düzenlenen toplantıda İl Müdürlüğü faaliyet alanlarında bakanlık tarafından yapılan mevzuat değişiklikleri ile bölge grup toplantısında ele alındı. 

Toplantıda konuşan Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Tam, toplantının Sinop tarımına hayırlı olması temennisinde bulundu. Tam, tarımsal üretim planlaması, su verimliliği, çiftçi kayıt sistemi yönetmeliğindeki değişiklikler, il yayım programı hazırlıkları ve kahverengi kokarca ile mücadele konularında yapılan sunumların öncelikle kurum bileşenlerine toplantı sonrası sektör paydaşlarına da aktarılarak her bir başlıkta iş akış düzeninin eksiksiz sağlanmasının önemini anlattı. 

Daha sonra Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünce “Tarımsal Üretim Planlaması ve İl Yayım Programı Hazırlıkları", Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğünce “Su Verimliliği" ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce “ Çiftçi Kayıt Sistemi ile Kahverengi Kokarca İle Mücadele" konularında kapsamlı sunumlar yapıldı. Toplantı Şube ve İlçe Müdürleri ile görüş alış verişinde bulunulması ardından sona erdi. 

Toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Tam; " Önemli bilgilerin aktarıldığı toplantının oldukça verimli geçti. Bakanlığımız faaliyetleri kapsamında en güncel konuların geniş katılım ile İl Müdürlüğümüzce değerlendirilerek personelimiz için verimli bir toplantı düzenledik. Toplantı sunum içerikleri kullanılarak İlçe, Merkez Mahalle ve Köy Muhtarlıkları düzeyinde de toplantılar düzenlenerek konular hakkında çiftçilerimizin de bilgilendirilmesi önemli olacaktır. Toplantının düzenlenmesine katkı sağlayan, sunumlarda emeği geçen arkadaşlarımıza ve toplantıya katılım sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karadeniz; “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?” Karadeniz; “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?”

Toplantıya Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları Ahmet Tam, Dr. Çiğdem Tuncay, Şube ve İlçe Müdürleri ile teknik personeller katıldı.

Editör: Gülay Kavak