Sinop Belediyesi çöpten elektrik üretiyor Sinop Belediyesi çöpten elektrik üretiyor

Sinop Sportif Havacılık Spor Kulübü Başkanı Nuri Şişman’ın yaptığı açıklamaya göre, Sinop’ta uygulamaya geçen, Türk Hava Kurumu (THK) ve Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) onaylı yamaç paraşütü başlangıç pilot (P2) eğitimleri tamamlandı.

SİNOP'A 10 YENİ YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİLOTU KAZANDIRILDI

Şişman, yoğun ilgi gördüğünü ifade ettiği kurs ile Sinop’a 10 yamaç paraşütü pilotu daha kazandırıldığını söyledi. Tüm aşamaları Sinop’ta tamamlanan kurs, bu anlamda bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Sinop Sportif Havacılık Spor Kulübü Başkanı Nuri Şişman, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kursun Sinop'ta açılabilmesi için, uçuşa uygun tepelerin THK tarafından tescillenmesi adına kulübümüz tarafından Sinop’a profesyonel ekip davet edilmiş ve söz konusu tepelerin yamaç paraşütü sporuna ve turizme kazandırılması sağlanmıştır. Tepelerin kalkış ve iniş alanlarını fiziki olarak hazır hale getiren kulübümüz, Sinop’ta yamaç paraşütü sporuna ilgiyi artırmayı ve turizm açısından da Sinop’a katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Kulübümüz tarafından 20 Nisan’dan itibaren ikinci dönem başlangıç pilot eğitim kursu açılacak olup, talep başvuruları başlamıştır. Başlangıç kursları sonrasında, yaz aylarında da P3 orta seviye pilot kursunu yine Sinop’ta açmayı planlıyoruz.”

Editör: Ümit Can Gökçen