Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Destek Hizmetleri Müdürü Serdal Küçükdemir ve Fen İşleri Müdürü Murat Yıldız ile birlikte bugün Meşedağ çöpten elektrik üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında İlbank ve tesis yetkililerinden bilgi alan Başkan Metin Gürbüz personele kolaylıklar diledi.

Yılda yaklaşık 3.2 milyon metreküp metan gazının atmosfere salınmasını engelleyen tesisin, depolama ve bertaraf işlemlerinin mali yükünü de azalttığı bildirildi.

2019-2024 döneminde Sinop Belediye Başkanlığı görevini yürüten Barış Ayhan, 2023 yılında Eskişehir Tepebaşı Belediye Gazetesi'ne verdiği röportajda şunları ifade etmişti; "İklim krizinin etkilerini göz önünde bulundurarak geri dönüşüm ve ileri teknoloji çalışmalarına odaklandık. 'Daha yaşanabilir ve temiz bir gelecek' sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek nesillere daha yeşil bir kent bırakmayı hedefliyoruz. Katı atık düzenli depolama ve bertaraf tesisi aracılığıyla metan gazını elektrik enerjisine dönüştürüyoruz."

Yetenek Sizsiniz finalisti Cambaz Mithat Sinoplularla buluşacak Yetenek Sizsiniz finalisti Cambaz Mithat Sinoplularla buluşacak

Muhabir: Merve Yerli