Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Basketbol İI Temsilcisi Çiğdem Demir, Türkiye Basketbol Federasyonu Turnuva Temsilcisi Rahman Cangül katıldı.

Sinop’un tarih, kültür, sanat ve spor turizmi gibi dört mevsim turizm olanakları ile önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Özarslan; “İlimizde düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında 2023 yılı Mart ayından 2024 Mart ayına kadar farklı illerden gelen 5583 sporcumuzu ağırladık.

22-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyona münasebetiyle de çeşitli illerden katılım sağlayacak olan 16 takım, 250 sporcu ve aileleriyle birlikte yaklaşık 750 kişiyi yine Sinop’umuzda ağırlayacağız.

Sinoplu genç karikatürist dünya ikincisi oldu Sinoplu genç karikatürist dünya ikincisi oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu, Spor Kulüpleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve paydaş kurumlarımızın katkıları ile Kemalettin Sami Paşa ve Gazi Çelebi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan müsabakalar ilimiz spor turizminin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle ilimizde ağırlayacağımız tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak: BÜLTEN