Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir,  Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Sinop’ta trafik kazası Sinop’ta trafik kazası

Beraberindeki Üniversite Genel Sekreteri Şenol Metin ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve cemiyet üyesi basın mensupları ile bir araya gelen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Üniversite basın işbirliğinin önemine değindi.

Sinop Üniversitesinin birikimini şehrin dinamik yapısıyla etkileşimli hale getirecek faaliyetler üzerinde çalıştıklarını ifade eden SNÜ Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir,  göreve geldikleri 5 aylık süreçte hem üniversitenin fiziki kapasitesini hem de öğrenci ve akademik kapasiteyi görme imkanı bulduklarını söyledi.

Taşdemir; “Bugünkü ziyaretimiz aslında bir iade-i ziyaretti. 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetimiz biz ilk göreve başladığımızda bizleri ziyaret etmişlerdi. O zamandan bu zamana yaklaşık 5 ay bir süre geçti. Biz o süre zarfında Üniversitemizin ilçeleri ile birlikte hem fiziki kapasitesini hem de akademik kapasitesini öğrenci kapasitesiyle birlikte görme açısından bir mutfak çalışması yaptık. Bu çerçevede hem üniversitemizin fiziki olarak hem de akademik birikim olarak çok ileri seviyelerde bulunduğunu gördük ve bir motivasyona ihtiyaç olduğunu ifade etmiştik.  Bu motivasyonu da hocalarımız, idari personelimiz, akademik personelimizle birlikte gerçekleştirdik. Bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda üniversiteler hem sanayi ile hem kamu ile hem sivil toplumla, hem meslek odalarıyla hem şehriyle etkileşim içinde bulunması gerekir. Bu çerçevede değişik faaliyetlerimiz mevcut. Sanayi ile temas ediyoruz, kamu ile temas ediyoruz görüşüyoruz, ziyaretlerimiz gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Rektör Taşdemir’in göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Demirel; “Bugün Rektörümüzün ve Genel Sekreterimizin cemiyetimizi ziyareti bizleri gerçekten çok memnun etti. Biz bu memnuniyeti laf olsun diye söylemeyiz, gerçekten memnunsak memnun olduğumuzu ifade ederiz. Rektör hocamızın Sinop Üniversitesi’ne atanmasından bu tarafa ciddi gelişmeler görüyoruz. Önceki dönemlerde görev yapanlarda evet tabi ki Sinop Üniversitesi’ne büyük hizmetler yaptılar. Beni yanlış anlamasınlar ama adım atmak var, adımın aralıklarının geniş olması var çünkü Sinop’un buna ihtiyacı var. Adımlarımızın aralıkları uzadı, bu mesafenin kısaldığı anlamına geliyor ki Sinop halkı 1987’den beri kendini bu işe hazırlamıştı heyecanla bekliyordu. Bu heyecanın bir bölümü yerine geldi ama daha sonra bazı şanssızlıklar işte FETÖ olayları, pandemi dönemi gibi bütün Türkiye’de üniversitelerin önünü kesen bazı hadiselere de bağlı biraz. Ama Rektörümüzün ve ardından Genel Sekreterimizin atanması, üniversitede de bir heyecan yarattığını görüyoruz. üniversitede de akademik personel, idari personel hep yukarısına bakar, rektöre bakar, genel sekretere bakar. Onların hal ve tavırları onlara da yön verir. Üniversite içerisinde ciddi bir barışık sistemin oluştuğunu hissedebiliyoruz. Ardından tabi ki Sinop’ta üniversitenin bir bütünlüğünün sağlanmasının çok büyük adımlarının olduğunu görüyoruz. Bu ‘3. Yaş üniversitesi’ bunlardan sadece bir tanesi. İlçelerde de benzer çalışmalar yürütülüyor. Üniversitenin son 5 ayını ve önceki dönemlerini tartıştık. Biz kolaylıklar diliyoruz, ziyaret içinde teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Editör: Furkan Alperen Demir