Sinop’ta yaklaşık iki yıldan bu yana faaliyetlerine devam eden 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği bünyesine dahil edilen Ata Evi Kitap Kafe, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Nurhan Çaylı ve Aygün Koçak tarafından hayata geçirilen Ata Evi Kitap Kafe, konuklarına kitapların dünyasında çaylarını yudumlayacakları sıcak bir ortam sunuyor.
Eğitimci Yazar Yılmaz Yavuz tarafından kurulan 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği binasında hizmete başlayan Ata Evi Kitap Kafe ile Sinop modern bir butik kütüphaneye kavuştu.

19 Mayıs başkentte ‘Gülşen’, ‘Murat Boz’ ve ‘Mor ve Ötesi’ konserleriyle kutlanacak 19 Mayıs başkentte ‘Gülşen’, ‘Murat Boz’ ve ‘Mor ve Ötesi’ konserleriyle kutlanacak

Yoğun katılımla gerçekleşen açılışta konuşan Aygün Koçak, açılışa katılan tüm konuklara teşekkür etti. Koçak; “Burası Yılmaz hocamızın hiçbir maddi karşılık beklemeden kendi imkanları ile yaptığı bir mekan. Bu güzel mekanda bizlere de sizlerle buluşma fırsatı verdiği için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ata Evi Kitap Kafeye gelen vatandaşlarımız, yeni konsept sayesinde bir yandan araştırmalarını yaparken bir yandan da binamızın ikinci katında bulunan kafe bölümünde sıcak ve soğuk içeceklerini yudumlayabilecek. Yine 3 yaş ve üzeri çocuklarımız için Atatürk sevgisi ile ilgili boyama kitaplarımızın da bulunduğu 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneğimizde aileler çocukları ile kaliteli zaman geçirebilecek. İlerleyen dönemlerde bünyesine dahil etmeyi planladığımız pek çok yenilikle günden güne geliştirmeyi planladığımız ve Sinopluların vazgeçilmez mekanlarından bir tanesi olacağına inandığımız Ata Evi Kitap Kafe’nin Sinop’umuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından açılışı kurdelesinin kesilmesi ile Ata Evi Kitap Kafe hizmete açıldı. Katılımcıların, 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneğini ve dernek binasında hizmete başlayan Ata Evi Kitap Kafeyi gezmeleri ardından program, yapılan ikramlarla son buldu.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak