Bakanlığı ile ilgili bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Çarşamba günü Sinop'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yaptığı açıklamada, Sinop'un yıldızının kısa sürede parlayacağını söyledi.

Sinop'un adeta bir açık hava müzesi olduğunu dile getiren Bakan Kılıç; "Sinop bir Açıkhava Müzesi. Bu açık hava müzesi günden güne daha da fark edilir bir şehir haline gelecek. Sinop’un günden güne ziyaretçileri artacak. Sinop’un günden güne nüfusu da artacak. Sinop bugün biliyorsunuz İstanbul’daki en çok nüfus potansiyeline sahip, en büyük hemşeri gruplarına sahip. Yakın gelecekte göreceksiniz Sinop’un nüfusu Sinoplularla birlikte Sinop’ta artacak. Hatta Sinoplu olmayanlarla da artacak. Sinop’ta istihdam imkânları gelişecek eğitim imkânları gelişecek.

Bir Samsunlu olarak konuşmuyorum. Kürsüde bir hemşeriniz olarak konuşuyorum. Çünkü ilçem 19 Mayıs. Bafra’yı geçer geçmez hemen birinci ilçe. Samsun, Sinop zaten birbiriyle birleşik kardeş iki şehir. Biz Sinop’a karayoluyla epeydir gelemedik. Bugün karayoluyla Sinop’a gelirken o duble yolları km, km aştıkça ki bu kardeşinizin de o yollarda Başbakanımızın himayesinde emeği vardır. Sağ olsun 19 Mayıs ilçem 19 Mayıs- Bafra, Bafra- Alaçam, Alaçam-Yakakent, Yakakent-Gerze, Gerze-Sinop, Sinop’tan ilçe ilçe İstanbul’a kadar yolu var. Bu yolu yapacağız yol bitecek. Artvin’den Sinop’a kadar geldiyse Sinop’tan da İstanbul’a kadar gidecek ve çok uzun olmayan bir zaman içinde gidecek. Şuan Samsun Sinop’a bağlanıyor, sonra Sinop’ta İstanbul’a bağlanacak bütün Karadeniz’le beraber" diye konuştu.