Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda (ASO) verilen kurslarda, kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler düzenlenen yıl sonu sergisi ile görücüye çıktı.

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Vali Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından sunulan Sema gösterisi ile başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, halk eğitimi merkezlerinin tüm bireylere toplumun içindeki tüm renklere hizmet etmeyi kendisine amaç edinmiş kurumlar olduğunu söyledi. Akkurt; Halk Eğitimi Merkezlerimiz Atatürk ilkelerini ve çağdaş yorumlarını benimsemiş, reel değerlere önem verem demokratik eğitim kurumlarıdır. Halk eğitimi merkezlerinde 7’den 77’ye her yaştan insanı ilgi, beceri ve yeteneklerine uygun olarak kurslar düzenlemekteyiz. Öğrencinin başarısı sadece ders çalışmasıyla, kendi çabasıyla elde edilebilecek bir şey değildir. Bunda ailenin de büyük payı vardır. Aileleri iyi yetiştirdiğimiz taktirde bu başarıyı daha kısa sürede elde edebiliriz. Bunun için bu çalışmalara bu zamana kadar destek olduğumuz gibi bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Hayat Boyu Öğrenme kursları ile ilgili bilgiler verdi. Biçerli; “Bizim için öğrenme ilk, orta ve lise dönemlerini kapsayan formal eğitim döneminde ve çağında olan ve onunla biten bir süreç değildir. Hayatın her aşamasında öğrenmeye ihtiyacımız vardır. İşte tamda bizim kuruluşlarımız bu amaçla oluşturulmuş kuruluşlardır. Biz daha iyi, daha gelişmiş, demokratik bilinci daha iyi yerleşmiş insanlara ihtiyaç duyuyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında ülkemizi dünyanın ilk on büyük ekonomisi arasına sokmayı hedefleyen bir Türkiye’de buna ihtiyacımız var. Çünkü, dünya ülkeleri bir yarış halinde ve bu yarışı şöyle özetleyebiliriz; ya geride kalır toz duman yutarsınız ya da öne geçer tozu dumana katarsınız. Bu sebeple bizim önde gidip tozu dumana katacak gümbür gümbür bir geleceğe ihtiyacımız var. Kurumlarımızda birbirinden farklı kurslarımız var. Sürü yetiştiriciliği kursumuz var. Bildiğiniz çobanlık kursu bunun da eğitimini veriyoruz. Dalma kursundan, tenis kursuna, tavla kursuna, cenaze yıkamacılığından kalorifer yakıcılığına nerede halkımızın ihtiyacı varsa biz oradayız” diye konuştu.

Programda konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ersoy şunları söyledi; “Böyle özel bir günde aranızda bulunabilmekten, el emeğinizi, göz nurunuzu Sinoplu’muzun beğenisine sunacağınız bu özel gününüze ortak olabilmekten büyük mutluluk duydum. Özellikle böyle bir serginin açılabilmesinde emeği geçen, kursiyerlerimizin bu kurslara gelerek onların gelecek kursiyerlere örnek olabilecek işleri başarmasına katkıda bulunan milli eğitim camiamızın, halk eğitim camiamızın müdüründen usta öğreticisine kadar tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Devletimizin bu çalışmalarına icabet ederek, devletimizin ne kadar güzel ne kadar önemli bir görevi ifa ettiğini, konu komşu herkese gösterme becerisini, başarısını gösteren bütün kursiyerlerimizi canı gönülden kutluyorum”  
Programda son olarak söz alan Vali Yavuz Selim Köşger'de Türk kadının başarısına değindi. Köşger; “Bu gün Halk Eğitimi Merkezimizin el emeği göz nuru bir yıl boyunca emek vererek yaptıkları ürünlerin teşhiri amacıyla açılan serginin açılışına geldik. Ben bu ürünlerin sadece ev ekonomisine katkı sağlayacak olmasının dışında Türk kadınının yaptığı işlere her zaman gönlünü koyan, her zaman ona ruhunu katan estetik değerler yansıtan eserler olacağına eminim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından verilen kurslarda başarılı olan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi. Ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları ürünlerin sergilendiği bölümü gezdiler. Sergide Mardin’e atanan eski Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in girişimleri ile kurulan dostluk köprüsü çerçevesinde Sinop’a gelen Mardin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu temsilcilerinin açtığı tanıtım standı katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Editör: Vitrin Haber