Vali Hasan İpek ilk olarak Gerze Kaymakamlığı’na giderek, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’ı ziyaret etti. Vali İpek’e ziyaret sırasında İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan ile İlçe Emniyet Amiri Aslı Özcan eşlik etti.

Protokol üyeleriyle bir süre sohbet eden Vali İpek, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’a hediye takdiminde bulunmasının ardından Kaymakamlık ziyareti sona erdi.
Ardından Sinop Protokolünün tam kadro katıldığı ziyaretlerde Muharrem Ayı sebebiyle İlim Yayma Cemiyeti’nin vermiş olduğu Aşure İkramı’na katılım gerçekleşti. Oldukça anlamlı ve manidar geçen davette Vali İpek yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Muharrem Ayı yaşadığımız en mübarek aylardan birisidir.Böyle anlamlı bir günde bu organizasyonu hazırlayan İlim Yayma Cemiyeti’ne teşekkür eder, Muharrem Ayı’nın tüm İslam Alemi’ne kutlu olmasını dilerim”. 

Verilen Aşure İkramı’nın ardından protokol üyeleri Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu’na nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Burada öğretmen ve öğrenciler ile bir araya gelen protokol üyeleri ardından, görevli Öğretmenler ile sohbet etti. 
Gerçekleştirilen sohbette konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı; “Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu’nun açılması ilçemiz için çok mutluluk vericidir. Okulun çevre düzenlemeleri, Park ve Bahçe işleri konusunda Belediyemizce hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Çocuklarımızın okul saatleri dışında güvenilir ortamda vakit geçirebilmeleri için yaptığımız park ile onların eğlenceli ve sağlıklı anlar yaşamasına olanak sağladık” diye konuştu.

İlçede ki okullara ziyarette bulunan Vali İpek ve protokol üyeleri son olarak Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya geldiler.

 
Editör: Vitrin Haber