Türkeli İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği binasında düzenlenen ortak basın toplantısında, ilçedeki 11 Türkeli Sivil Toplum Kuruluşu'nun temsilcileri katıldı. Sivil toplum kuruluşları yaptıkları ortak basın bildirisinde, art niyetli kesimlerin Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunun asla gerçekleşemeyeceği aktarıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; "15 Temmuz 2016 Cuma günü saat: 22.00 sularında Genelkurmay Karargahı’nda ve Boğaziçi Köprüsü’ndeki hareketlenmeyle fark ettiğimiz girişim meşru değildir ve bir darbe girişimidir. Siyasi görüşü ne olursa olsun bizler, darbe karşıtı Türkeli Sivil Toplum Kuruluşları olarak tüm darbelere karşı olduğumuz gibi, bu kalkışmanın da ilk andan itibaren karşısında olduk.

15 Temmuz 2016 tarihindeki kalkışmanın daha önceki başarılı ya da başarısız girişimlerden çok önemli bir farkı vardı; kalkışmayı gerçekleştiren kendini bilmezler, çılgınca bir eylemle Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu, Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren ve düşmanlarımızın bile bombalamaya cesaret edemediği, gözbebeğimiz yüce meclisimizi bombalama cüretinde bulunmuşlardır. Bu kabul edilemez bir eylemdir. Yine en az bunun kadar önemli bir çılgınlık ise, çocuklarının geleceğini çaldırmamak için bu kalkışmanın karşısında duran halka ateş açılmasıdır.

Siyasi görüşü ne olursa olsun bizler, darbe karşıtı Türkeli Sivil Toplum Kuruluşları olarak, tüm darbeler gibi bu darbe girişimini de kınıyor, yönetime el koymaya yeltenen, demokrasimizin kalbi yüce meclisimizi bombalayan ve sivil halka ateş açan darbecilerin yargılanmasını ve hak ettikleri en ağır cezalara çarptırılmasını istiyoruz.
15 Temmuz 2016 tarihindeki kalkışmaya dur derken, vazifeleri başında şehit olan kolluk güçlerimize ve darbeye onurlu bir şekilde karşı gelirken katledilen sivil halka Allah’tan rahmet diliyor, bir daha böyle kalkışmaların gerçekleşmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını istiyoruz.
Darbelerden çok çekmiş bir millet olarak, darbelerin çocuklarımızın geleceğini çalmasına izin vermeyeceğiz.”
 
Editör: Vitrin Haber