Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında Türkeli ilçe Müdürlüğünde Fidan dağıtımı yapıldı. 

Fidan dağıtım programına İlçe Kaymakamı Gökhan Karaçay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyithan Tekin, Kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyithan Tekin, “ İlçemizde meyve yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla İlçe Müdürlüğümüz tarafından kapama meyve bahçesi tesis edecek olan çiftçilerimize başta ceviz, elma, armut ve kivi olmak üzere en az 1 dekar (1000 m2) ölçekli olmak üzere meyve fidanı dağıtımı yapılmaktadır. Bu kapsamda 2014 yılı içerisinde 7 çiftçimize toplamda 9 dekarlık meyve fidanı dağıtımı yapıldı. Dağıtımı yapılan 9 dekarlık fidanlardan 3 dekarı ceviz ( Chadler, Fernor, Fernette çeşitleri), 2 dekar elma (Grannysmith, Gala çeşitleri), 2 dekar armut ( Deveci, Williams çeşitleri) ve 2 dekarı kivi şeklinde gerçekleşmiştir” dedi. 

Daha sonra söz alan Kaymakam Karaçay konuşmasında ise “Kurulmuş olan bu bahçeler birkaç yıl içerisinde üretime geçecek olup hem çiftçimize hem de ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

Editör: Vitrin Haber