Türkeli ilçesine yeni kazandırılacak olan Hükümet Konağı binası ile ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Türkeli ilçesine yakışır bir hükümet konağının kazandırılacağını söyledi.

Zadeleroğlu; "Kaymakamlığımıza bağlı tüm kurumların ihtiyacını karşılayacak ilçeye yakışır bir hizmet binasının projelerini belirlemek üzereyiz. Mevcut hizmet binası, eski zamanlar için yeterli olabilir ancak şuan ihtiyacı karşılamıyor. İlçe Halk Eğitim Merkezi binasının yıkımıyla birlikte yeni Hükümet Konağı'nın yapımına başlanacak. Yıkım işlemi takriben Nisan-Mayıs aylarında olacak gibi görünüyor. Bir yandan yeni projenin nasıl olacağı ile ilgili karar aşamasındayız. Türkeli Adliyesi, Hükümet Konağı projesinde yer alması için uzun uğraşlar verdik. Normalde Hükümet Konağı projesi 2800 m2 idi. Türkeli Adliyesi'nin de yer alacak olması ile 4300 m2'lik Hükümet Konağı projesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İlçede dağınık haldeki kaymakamlığa bağlı tüm kurumları tek çatı altında toplayarak vatandaşlarımızın da kaymakamlığa bağlı farklı kurumlarda olan işlerini zaman kaybetmeden de tek bir hizmet binasında çözülmesini sağlamış olacağız" dedi. 

Yeni hizmet binası yapılana kadar Halk Eğitim Merkezi'nin Türkeli İmam Hatip Lisesi'ne alınacağını belirten Kaymakam Zadeleroğlu, "Yeni hizmet binası yapılana kadar Halk Eğitim Merkezi, Türkeli İmam Hatip Lisesi'nde (eski Metem binası) hizmet verecek. İlçe Özel İdaresi binasını şuanda yıkımını yapmayacağız. yeni bina yapıldıktan sonra İlçe Özel İdaresi binasının yıkımını gerçekleştirip, çevre düzenlemesiyle birlikte ilçeye yakışır güzel bir Hükümet Konağı projesini hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber