SİYAD Gençlik Kolları, Ayancık’ta gençlerin yoğun katılımıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

Yoğunluklu olarak Avrupa Birliği Projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda ‘Hiçbir ücret ödemeden Avrupa yolunun nasıl aralandığı’ anlatıldı. Toplantıda bir sunum yapan Siyad Ayancık AB Projeleri Sorumlusu Oytun Özer, 2003 ve 2013 yılları arasında, Türkiye için ayrılan bütçenin 5.5 milyar Avro olmasına karşın, gençler arasında konuya hakimiyetin az olmasından ya da hiçbir bilgilerinin bulunmamasından dolayı, yalnızca küçük bir hibenin dağıtıldığını açıkladı.
 
  Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ‘Nasıl Avrupa’ya giderim?’ başlıklı konuşmanın detayları paylaşıldıkça, sorular da bir o kadar yoğun oldu. Gençlerin oldukça ilgisini çeken toplantıda Avrupa’da öğrenim görmek, Başka bir ülkede staj yapmak, Gönüllülük yapmak, Aktif vatandaş olmak, Yeni coğrafyalar, yeni kültürler görmek, Hayatınızın rotasını yeniden çizmek ve tüm bunları tek bir kuruş bile ödemeden gerçekleştirmek, gibi konularda merak edilen sorular yanıtlarını buldu. 
     
Avrupa Birliği Projeleri’nin konuşulduğu toplantıya SİYAD Ayancık Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Özkaya ve SİYAD Ayancık Şubesi Kadın Kolları Başkanı Öznur Demircan'da katıldı. Toplantıda konuşan SİYAD Ayancık Şube Başkanı Cihan Özkaya, SİYAD’ın ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın toplumdaki yeri ve öneminden bahsetti. Genel Merkezi İstanbul’da yer alan SİYAD’ın, günümüze kadar gerçekleştirdiği projeleri ve toplumsal duyarlılıkları gençlerle paylaşıldı.
 
Toplantının konuklarından olan Ayancık Gençlik Merkezi Müdürü Murat Aktaş ise, yıllardır içerisinde yer aldığı STK’larla ne gibi projelerde yer aldığını, derneklerin toplumda ne gibi haklara sahip olduğunu gençlerle paylaştı.
 
Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda, Gençlik Kolları’nda aktif sorumluluk üstlenmek isteyenler arasında seçim yapıldı. Seçimin sonunda görev üstlenenler, fikirlerini toplantı salonundakilerle paylaştılar. Bir dahaki toplantı için sözleşen gençler, teşekkürlerini sunup toplantı binasından ayrıldılar.

Editör: Vitrin Haber