Tuzla Sanat Sahnesi Tiyatrosu, Tuzla Belediyesi’nin desteği ile “Çocuk Oyunları Festivali-Şenliği” projesi adı altında, Ayancık Kültür Merkezinde 3 Ekim Salı Günü “Kutup Masalı” isimli tiyatro oyunu ile sahne aldı.

Ayancık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği animasyon ve tiyatro gösterimine, ilçede mevcut bulunan ilkokullardaki 3 ila 10 yaş arası öğrenciler katıldı. 9 Oyuncu, 1 teknik personel olmak üzere toplamda 10 kişi ile sahne alan Tuzla Sanat Sahnesi Tiyatrosu, özenle hazırlanmış oyunlarını ilçede çocuklarla buluşturdu. Çocuk oyunlarının tamamını pedagoglar denetimi ve tavsiyeleri ile hazırlayan Tuzla Sanat Sahnesi, eğitsel ve eğlence yönlerindeki çok hassas olan dengeyi kurarak, oyunları orantılı bir akış içinde izleyiciye sundu.

Özel tasarımlı kostümler kullanılıyor

Proje içindeki oyunlarda kullanılan oyun kostümlerini de titiz bir çalışma ile tasarlayan oyuncular, sıradan tulum kostümlerden ziyade, özel olarak hazırladıkları kostümlerle sahne aldı. Maskot kostüm olarak da bilinen, maliyetli ve tasarımlı çizgi film kahramanlarının canlandırıldığı kostümlerle çocuklar, gösteriyi büyük ilgiyle izledi. 

 
Editör: Vitrin Haber