Kalebağı mevkiinden başlayıp Camikebir Mahallesine kadar 3 kilometre boyunca karşılıklı 2 set halinde yapılacak olan ıslah çalışması, Boyabat'ın çehresini değiştirecek.
Kolaz Çayı Islah Projesi ile ilgili olarak daha önceleri Boyabat Belediyesi tarafından, Şehir Köprüsünde kaplama ve ışıklandırma çalışmaları tamamlanmıştı.

8 Milyon 475 Bin TL + Kdv Olan Dev Bir Proje
Yapılan çalışmaları Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ile birlikte yerinde inceleyen Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; “Kolaz Çayı'nın bu halinin Boyabat'a yakışmadığını biliyoruz. Bilindiği gibi Kolaz Çayı Islahı Projesi, seçim beyannamemizde vaad ettiğimiz 40 Proje içerisinde yer alan en büyük projelerden biri. Projenin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalarla ile ilgili ilk kazmayı hayırlısı ile vurduk. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kolaz Çayı ıslah çalışmalarının tamamlanması ile birlikte, çay kenarında rekreasyon alanı oluşturulacak, dinlenme mekanları, gezi, koşu ve bisiklet yolları hazırlanacak, Kolaz Çayı bir cazibe merkezi haline getirilecektir" dedi.

Bir Şey Değişecek Boyabat Değişecek
Boyabat'a yakışan güzellikleri, Boyabat'lının hizmetine sunacaklarını ifade eden Başkan Çakıcı; “Seçim zamanı hemşerilerimizle yapmış olduğumuz sohbetlerde, ilçemizde değişimin bizimle başlayacağının sözünü verdik. Her zaman dediğimiz gibi çalışınca oluyor. Çok çalışacağız birlikte başaracağız. Bu birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizde daha nice hayırlı hizmetlere birlikte imza atacağız. Boyabat’ımıza yakışan güzellikleri hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber